Έξω από το υπουργείο Εργασίας, στη Σταδίου, συγκεντρώθηκαν νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής μέλη του Σωματείου Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής (Σ.Ε.Μ.Ι.Σ.Ε.Α.).

Αντιπροσωπεία του έγινε δεκτή από την υπουργό, Έφη Αχτσιόγλου, η οποία, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, δήλωσε ανενημέρωτη για τα θέματα που τους αφορούν, αλλά δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει το θέμα της καθυστέρησης των δεδουλευμένων τους.

Σύμφωνα με το ΔΣ του σωματείου, πολλοί εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για 18 μήνες, ενώ πολλοί άλλοι απειλούνται με μειώσεις μισθών, αλλαγή συμβάσεων και απολύσεις.

Οι εργαζόμενοι στην ειδική αγωγή δηλώνουν ότι δεν θα επιτρέψουν καμία μείωση μισθού, καμία απόλυση, καμία αλλαγή σύμβασης σε βάρος τους.

Ζητούν γενναία χρηματοδότηση του ΕΟΠΠΥ με βάση τις ανάγκες, καθώς και άμεση αποπληρωμή των οφειλών του προς τις οικογένειες και τα κέντρα. Διεκδικούν, επίσης, την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων που οφείλονται στους εργαζόμενους στα ΝΠΙΔ και σε όλο τον κλάδο, καθώς και την κάλυψη των αναγκών των ΝΠΙΔ από τον κρατικό προϋπολογισμό, με προοπτική ένταξή τους στο Δημόσιο.