Το Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο θα αναλάβει συνολικά, το συντομότερο δυνατόν, την επίλυση όλων των συνταξιοδοτικών υποθέσεων οι οποίες θα προκύψουν από τη συγκρότηση του νέου συνταξιοδοτικού φορέα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, κατά την εθιμοτυπική επίσκεψή του, στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κοντονής, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης, Γιώργο Σάρλη, πραγματοποίησαν σήμερα, Πέμπτη, εθιμοτυπική επίσκεψη στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Κατά την επίσκεψη συναντήθηκαν με την πρόεδρο του εν λόγω δικαστηρίου, Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, τον γενικό επίτροπο Επικρατείας, Μιχαήλ Ζυμή, και τους αντιπροέδρους του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Κατά την αποχώρησή του από το δικαστικό μέγαρο, ο κ. Κοντονής δήλωσε πως «ακούσαμε τα ζητήματα που απασχολούν το Ελεγκτικό Συνέδριο. Ετέθησαν θέματα που η κυβέρνηση μπορεί να ρυθμίσει νομοθετικά, προκειμένου να επιλυθούν εκκρεμότητες ετών.

» Θεωρώ ότι πρέπει να επιταχύνουμε τις διαδικασίες, όσον αφορά τη σύνταξη του δικονομικού κώδικα λειτουργίας του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

» Με μεγάλη χαρά άκουσα ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο, ως ανώτατο δικαστήριο της χώρας, μπορεί να αναλάβει συνολικά την επίλυση όλων των συνταξιοδοτικών υποθέσεων, οι οποίες θα προκύψουν από τη συγκρότηση του νέου συνταξιοδοτικού φορέα».

Κλείνοντας, ο κ. Κοντονής είπε πως «αυτό είναι κάτι που με ικανοποίησε ιδιαίτερα, διότι διαπιστώνουμε ότι υπάρχει η διάθεση προσφοράς και παραγωγής έργου. Η πρόταση αυτή θα συζητηθεί με τους συναρμόδιους υπουργούς και θεωρώ ότι πρέπει να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν».