Ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 12.00 στην πλατεία Ευαγγελισμού στην Αθήνα, και πορεία προς τη Βουλή οργανώνει την Παρασκευή η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΟΕΥΠΣ).

«Δεν έχουμε την πολυτέλεια να μείνουμε αμέτοχοι και να παρακολουθήσουμε σαν θεατές το δυσοίωνο μέλλον μας να εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας.

»Το Πυροσβεστικό Σώμα έχει ανάγκη από προσλήψεις, έχει ανάγκη από ομογενοποίηση του προσωπικού του, έχει ανάγκη από αναβάθμιση των υπαλλήλων του με την εφαρμογή ενός σύγχρονου βαθμολογίου κατωτέρων και όχι από οποιαδήποτε προσπάθεια κατάργησης του κανονισμού μεταθέσεων με απώτερο σκοπό την προσπάθεια νομιμοποίησης της αυθαιρεσίας και δη μετακινήσεις πυροσβεστών προς τα αεροδρόμια που εξαγόρασε η Fraport, καθώς και τα κλιμάκια των εθνικών οδών, γεγονός που θα προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στο επίπεδο πυρασφάλειας της χώρας.

»Η κατανομή γίνεται κάθε χρόνο για τις λειτουργικές ανάγκες των υπηρεσιών και όχι για την εξόντωση και το ξεσπίτωμα των υπαλλήλων και την περιφορά των συναδέλφων ανά το πανελλήνιο με συνεχείς μεταθέσεις και μετακινήσεις για πολλά χρόνια!» αναφέρει η ΠΟΕΥΠΣ.

«Μόνο με δυναμική φυσική παρουσία μπορούμε να διεκδικήσουμε την αξιοπρέπειά μας. Ας καταλάβει η ηγεσία μας ότι οι πυροσβέστες δεν είναι ανειδίκευτοι εργάτες και άβουλα όντα. Αυθαιρεσίες, αλαζονικές και αιφνιδιαστικές αποφάσεις και συμπεριφορές δεν θα επιτρέψουμε να περάσουν! Ας μην ξεχνούν ότι ‘όποιος σπέρνει ανέμους, στο τέλος θερίζει θύελλες’!» καταλήγει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος.

Την πλήρη υποστήριξή τους «στο δίκαιο αίτημα των πυροσβεστών, να σεβαστεί η κυβέρνηση το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του Σώματος και να μην προχωρήσει στο ξεσπίτωμα χιλιάδων συναδέλφων» εκφράζουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ).