Από την οδό Μιχαλακοπούλου έφτασε στον… Φαληρικό Όρμο η πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις στον ΔΟΛ. Κατά τη συζήτηση στη Βουλή την Τετάρτη, αφού διασταύρωσαν τα ξίφη τους ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας και ο αρχηγός της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο επικεφαλής του Ποταμιού κ. Σταύρος Θεοδωράκης ξετύλιξε μια σειρά γεγονότων που κατά την άποψή του αποτελούν κυβερνητικό σχέδιο άλωσης διαφόρων τομέων δραστηριότητας μέχρι και εκείνων που αφορούν δημοσιογραφικούς ομίλους.
Κάπου εκεί βρέθηκε σε διασταυρούμενα πυρά ανάμεσα σε καναλάρχες, εκδότες και εργολάβους η περιφερειάρχης Αττικής κυρία Ρένα Δούρου. Κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, η κυρία Δούρου δέχτηκε τα πυρά του κ. Θεοδωράκη, ο οποίος από το βήμα της Βουλής την εγκάλεσε για την ανάθεση σε εκδότη και μεγαλοεργολάβο τα έργα ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου με έκπτωση 53%.
Οι αναφορές του προκάλεσαν την αντίδραση της κυρίας Δούρου η οποία κατηγόρησε τον κ. Θεοδωράκη για ασυγχώρητη -λόγω της δημοσιογραφικής του ιδιότητας- επιπολαιότητα, χαρακτηρίζοντας συκοφαντικά τα λεγόμενά του.
«Δεν έγινε καμία απ’ ευθείας ανάθεση» επεσήμανε η κυρία Δούρου σε ανακοίνωσή της. Εξήγησε ότι το αντιπλημμυρικό έργο το υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής με «διεθνή, ηλεκτρονικό, αδιάβλητο διαγωνισμό, στον οποίο μετείχαν οκτώ ελληνικές και ξένες εταιρίες και στον οποίο η έκπτωση υπερέβη το 53%, ρίχνοντας τη δαπάνη για το Δημόσιο και τους πολίτες κάτω από το μισό του προϋπολογισμού: δηλαδή από τα 150 εκατ. ευρώ στα 70 εκατ. ευρώ».
Είναι ενδεικτικό ότι επέλεξε βαρείς χαρακτηρισμούς τον επικεφαλής του Ποταμιού -δεν ανέφερε ούτε μία φορά το όνομά του- και εξαπέλυσε βολές για τις επιλογές του: «Είναι προφανές ότι η αποψίλωση των παρα-Ποτάμιων καλαμιώνων, με τις αθρόες καθημερινές προσχωρήσεις «στελεχών» στη ΝΔ και στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, έχει πανικοβάλει τον αρχηγό του, ο οποίος φοβάται ότι στο τέλος θα μείνει μόνος του… με το καλάμι που καβαλάει! Έτσι λοιπόν σε ένα νέο μείγμα ασυναρτησίας, γραφικότητας αλλά και ασυγχώρητης -για πρώην δημοσιογράφο- επιπολαιότητας, προχώρησε σήμερα από το βήμα της Βουλής σε αστήρικτους και συκοφαντικούς συλλογισμούς».
Και πρόσθεσε ότι ο αρχηγός του Ποταμιού «ανακάτεψε στο θολό «κοκτέιλ» το οποίο προσπάθησε να σερβίρει, την κρίσιμη θέση στην οποία βρίσκεται ο Δημοσιογραφικός όμιλος και πάνω από όλα οι εργαζόμενοί του, με την… ανάδειξη μειοδότη για την ανάπλαση του Φαληρικού όρμου –σημαντικού έργου υποδομής».
Ο κ. Θεοδωράκης στην ομιλία του στη Βουλή παρέθεσε μια σειρά συλλογισμών που ξεκίνησαν από την επισήμανση ότι η κυβέρνηση «μετά τις προσπάθειες συνεννόησης με τη διαπλοκή, μετά από πολλά γεύματα, πολλούς καφέδες με καναλάρχες, εκδότες, εργολάβους, με επίδοξους καναλάρχες-μιντιάρχες, με ιδιοκτήτες βοσκοτόπων, αποφάσισε να πάρει την υπόθεση στα χέρια της. Αναλαμβάνει η ίδια πλέον τους δημοσιογραφικούς ομίλους. Η επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ ανατέθηκε ήδη στον κ. Μουλόπουλο, έμπιστο του κ. Τσίπρα και πρόεδρο του ΔΣ της «Αυγής»».
Η συνέχεια της ομιλίας του που προκάλεσε την έκρηξη της κυρίας Δούρου είναι η εξής: «Προσέξτε τώρα τη μεγάλη σύμπτωση: Σήμερα ο κ. Ψυχάρης -με αρκετές φορολογικές εκκρεμότητες- πέρασε την πόρτα του ανακριτή, αφού πρώτα χθες το βράδυ παρέδωσε το συγκρότημά του στον έμπιστο του κ. Τσίπρα. Και χθες επίσης η κυρία Δούρου ανέθεσε την ανάπλαση του Φαληρικού Δέλτα στον Άκτορα του κ. Μπόμπολα με έκπτωση -αυτά που καταγγέλλατε- 53%! Ο κ. Μπόμπολας είναι γνωστό ότι θέλει κάποια στιγμή να αναλάβει αυτός τον ΔΟΛ και έγιναν οι απαραίτητες συνεννοήσεις με την παρουσία κυβερνητικών στελεχών. Και ο κ. Τσίπρας λέει: «Δεν είναι αυτό που νομίζετε». Ε, βέβαια! Άλλωστε είναι σύνηθες ένα κυβερνητικό κόμμα να αναλαμβάνει να λύσει τα διαρθρωτικά και οικονομικά προβλήματα ενός δημοσιογραφικού συγκροτήματος. Έχει συμβεί στη Ρωσία, στην Τουρκία, στη Βόρεια Κορέα, στη Βενεζουέλα… Σε όλες τις χώρες-πρότυπο (…)».