Εντολή για άνοιγμα τραπεζικών θυρίδων, αλλά και για έρευνα σε σπίτια εμπλεκομένων στο κύκλωμα των Ρομά έδωσαν οι ανακριτές Διαφθοράς κυρία Κυριακή Κατσίβελη και κ. Δημήτρης Φούκας που διερευνούν την υπόθεση με τις εκατοντάδες ληστείες σε πολυτελείς κατοικίες. Τις εφόδους έκανε σήμερα, Τετάρτη, η Αστυνομία, με συντονισμένη επιχείρηση σε έξι περιοχές: Ελευσίνα, Ασπρόπυργο, Λιόσια, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Βέροια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί κοσμήματα σε πλαστικές σακούλες, μετρητά, όπλα και μικρές ποσότητες ναρκωτικών.
Οι ανακριτές αξιοποίησαν πληροφορίες, μαρτυρικές καταθέσεις και στοιχεία της δικογραφίας, εντοπίζοντας τραπεζικές θυρίδες σε υποκαταστήματα δύο τραπεζών, στις πέντε από τις έξι πόλεις όπου έγιναν οι έφοδοι.
Τα κατασχεθέντα έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας.
Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθη άνδρας που φέρεται να είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στη συμμορία των Ρομά –σε βάρος του μάλιστα είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.
Οι πρώτες συλλήψεις στο πλαίσιο της δαιδαλώδους αυτής υπόθεσης έγιναν αρχές Νοεμβρίου∙ είς εξ αυτών ήταν και ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αγγλούπας, ο οποίος μετά την απολογία του είχε κριθεί προφυλακιστέος. Το προσεχές διάστημα αναμένεται μάλιστα να κριθεί αίτημα αποφυλάκισής του.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ. το απόγευμα της Τετάρτης αναφέρει ότι είναι «σε εξέλιξη από πρωινές ώρες σήμερα, κατόπιν παραγγελιών των ειδικών ανακριτών, ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Βέροια και Λάρισα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων μελών πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που διέπραξε σωρεία ληστειών και διαρρήξεων σε όλη τη χώρα και εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής στις 2.11.2016.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί πέντε άτομα μεταξύ των οποίων και δύο αρχηγικά που είχαν διαφύγει. Υπενθυμίζεται ότι το τρίτο αρχηγικό μέλος, ένας 35χρονος ημεδαπός, είχε συλληφθεί στις 11.1.2017.

Μέχρι στιγμής έχουν διενεργηθεί δεκάδες έρευνες σε οικίες, χώρους και τραπεζικές θυρίδες. Έχουν ταυτοποιηθεί επιπλέον περισσότερες από 30 υποθέσεις ληστειών – διαρρήξεων – κλοπών και έχουν κατασχεθεί κοσμήματα μεγάλης χρηματικής αξίας, πολυτελή ρολόγια, χρυσές λίρες, χρηματικά ποσά, όπλα, σφαίρες και ποσότητες ναρκωτικών».