«Μέλη αναρχικής οργάνωσης φαίνεται ότι προβλέπουν το… μέλλον! Ανέλαβαν την ευθύνη για «σαμποτάζ» σε τρόφιμα στα μέσα του προηγούμενου Δεκεμβρίου και την παρουσιάζουν τώρα ως πράξη αλληλεγγύης στη σύλληψη της Πόλας Ρούπα η οποία σημειώθηκε στις αρχές Ιανουαρίου. Μιλάμε για τον απόλυτο σουρεαλισμό…»
Αυτό ανέφεραν μιλώντας προς «Το Βήμα» στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με την ανάληψη της ευθύνης, το βράδυ της Τρίτης, για το σχέδιο δηλητηρίασης τροφίμων γνωστών πολυεθνικών εταιρειών που είχε αναγγελθεί στις 19 Δεκεμβρίου 2016. Την ανέλαβε, όπως αναμενόταν, η οργάνωση FAI που είχε προχωρήσει σε παρόμοιο εγχείρημα το 2013 και το προσδιόριζε ως «πράξη» του σχεδίου «Πράσινη Νέμεσις».
Η FAI, που φαίνεται να την αριθμούν επτά άτομα (σ.σ. είχαν δημοσιοποιήσει προ τριετίας και σχετική φωτογραφία τους), είχε προχωρήσει παλαιότερα και σε βομβιστικές επιθέσεις κατά σωφρονιστικού υπαλλήλου, κατά γραφείων της Χρυσής Αυγής και κατά εταιρείας ταχυμεταφορών στο πλαίσιο του προγενέστερου σχεδίου «Φοίνικας» φυλακισμένων μελών των «Πυρήνων».
Στο κείμενό τους τα μέλη της οργάνωσης εμφανίζουν τη νέα δηλητηρίαση των τροφίμων ως «2η Πράξη» του «Σχεδίου Νέμεσις» και συμπληρώνουν ότι δεν προχώρησαν τελικώς στο εγχείρημά τους αφού οι εταιρείες τροφίμων απέσυραν τα προϊόντα τους.
Όπως σημειώνουν στο τωρινό κείμενό τους, «η ενέργεια ήταν απόλυτα επιτυχημένη ως προς τις αρχικές της στοχεύσεις. Ήδη από τη δεύτερη μέρα μετά τη δημοσίευση της προκήρυξης οι εταιρείες, μετά και από υποδείξεις της αντιτρομοκρατικής, απέσυραν τα προϊόντα που είχαμε στοχοποιήσει, με αποτέλεσμα επί δυο εβδομάδες να μην έχουν κέρδη από τα προϊόντα αυτά. Αποτέλεσμα ήταν χιλιάδες ευρώ χαμένα για τις συγκεκριμένες εταιρείες, καθώς επίσης και η απόδειξη (για άλλη μια φορά) ότι υπάρχουν τρωτά σημεία τα οποία μπορούν να χτυπηθούν ποικιλοτρόπως και να προκαλέσουν πλήγματα κέρδους και γοήτρου στους καπιταλιστικούς φορείς».

Τα μέλη της οργάνωσης αναφέρονται στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από διάφορες ανθρώπινες δραστηριότητες και σημειώνουν: «Εχθρευόμαστε απόλυτα τη μαζική καταναλωτική κουλτούρα, τον πολιτισμό που σαν επίκεντρο έχει την ιδιότητα του καταναλωτή και κατ’ επέκταση την ηθική της θεοποίησης της παραγωγής και της κατανάλωσης, με όλο το εξουσιαστικά διαμεσολαβημένο σύμπλεγμα σχέσεων που έχει ως αναγκαίο και φυσικό επακόλουθο».

Ακόμη καταφέρονται κατά των εορτών λέγοντας ότι «οι εκπτώσεις, τα δώρα, τα οικογενειακά τραπέζια, τα φώτα, τα χρώματα, τα στολίδια, όλα αυτά είναι που τροφοδοτούν τις ματωμένες εργατοώρες, τα επόμενα πεσόντα μη ανθρώπινα ζώα για χάρι της ανθρώπινης υγείας (μέσω πειραμάτων), της τροφής, της διασκέδασης, τα επόμενα παγωμένα, αδιάφορα και αιμοδιψή βλέμματα στους δρόμους, τη διαιώνιση με λίγα λόγια της κυριαρχίας του καπιταλισμού, του κρατισμού και κάθε συστηματοποιημένης ιεραρχίας, αλλά και της αποδοχής αυτής της κυριαρχίας από κάθε μη προνομιούχα ατομικότητα»!
Αλληλεγγύη από το… μέλλον
Τους αστυνομικούς εντυπωσιάζει ωστόσο η… προκαταβολική «αλληλεγγύη» για το μεταγενέστερο γεγονός της σύλληψης της συντρόφου του Νίκου Μαζιώτη. Όπως σημειώνεται στη σχετική προκήρυξη της FAI, «η παρούσα ενέργεια αποτελεί μια πράξη αλληλεγγύης στις συντρόφισσες Πόλα Ρούπα και Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, μέλη του Επαναστατικού Αγώνα, οι οποίες συνελήφθησαν στις 5/1/2017, και που από την πρώτη στιγμή της αιχμαλωσίας τους στάθηκαν πολεμικά και αξιοπρεπώς προχωρώντας σε απεργία πείνας και δίψας ενάντια στην ομηρία του 6χρονου παιδιού της Πόλας και του Νίκου Μαζιώτη».