Πυρ εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 50 άνοιξε τα ξημερώματα άγνωστος.

Ήδη την υπόθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης πυροβόλησε από μικρή απόσταση τρεις φορές, με πολεμικό τυφέκιο-καλάσνικοφ.

Στο στόχαστρό του μπήκε το λεωφορείο των ΜΑΤ, όπου επέβαινε η πρωινή διμοιρία που μόλις είχε αναλάβει υπηρεσία.

Ένας 33χρονος ειδικός φρουρός, πατέρας τριών παιδιών, τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Όπως έγινε γνωστό, φέρει επιφανειακό τραύμα στον μηρό από βολίδα, καθώς και τραύμα στα πλευρά από θραύσματα. Η κατάστασή του, πάντως, δεν εμπνέει ανησυχία και πιθανόν να εξέλθει ακόμα και εντός της ημέρας από το νοσοκομείο.

Ο ένοπλος, που δεν έχει ακόμα εξακριβωθεί αν έδρασε μόνος ή είχε και συνεργούς για κάλυψη, πιθανότατα βγήκε από την οδό Αραχώβης και, αφού πυροβόλησε τρεις φορές, διέφυγε προς την περιοχή των Εξαρχείων.

Όπως είπαν οι αστυνομικοί που βρίσκονταν μέσα στο λεωφορείο, είδαν λάμψεις από τους πυροβολισμούς από την πλευρά της συγκεκριμένης οδού.

Δύο σφαίρες τρύπησαν το παρμπρίζ του οχήματος, και μάλιστα στο ύψος των αστυνομικών, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο ένοπλος ήθελε θύματα. Άλλη μία κατέληξε σε τοίχο του κτιρίου των γραφείων του ΠΑΣΟΚ. Από τον τόπο της επίθεσης, που αποκλείστηκε επί ώρες από τις αστυνομικές δυνάμεις, έχουν περισυλλεγεί τρεις κάλυκες, που εξετάζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Η Αντιτρομοκρατική έχει πάρει και οπτικοακουστικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, καθώς και από εκείνες των γύρω καταστημάτων, ώστε να ελεγχθεί εάν έχουν καταγραφεί οι κινήσεις του δράστη.

Τον τραυματία ειδικό φρουρό επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, και η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάστασή του και να του ευχηθούν καλή ανάρρωση.

Στη συνέχεια, οργανώθηκε σύσκεψη στο υπουργείο, υπό τον κ. Τόσκα, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ανάληψη ευθύνης. Από την Αντιτρομοκρατική, πάντως, θεωρείται πιθανό η επίθεση να αποτελεί «απάντηση» στη σύλληψη της Πόλας Ρούπα και της Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου. Εκτιμάται ότι πραγματοποιήθηκε από οργάνωση που έχει και στο πρόσφατο παρελθόν εκτελέσει παρόμοιες επιθέσεις και αναμένεται προκήρυξη που θα ξεκαθαρίσει την ταυτότητά της.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για δολοφονική επίθεση και ανακοίνωσε ότι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, θα μεταβεί στο νοσοκομείο για να επισκεφθεί τον τραυματία αστυνομικό.

Η Πρόεδρος του ΠαΣοΚ Φώφη Γεννηματά κατηγόρησε με δηλώσεις την κυβέρνηση ότι με την ανοχή τους δρουν ανενόχλητοι δολοφόνοι

Την επίθεση νωρίτερα καταδίκασε και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, έγραψε στο Twitter: «Έχει παγωνιά, το ξέρω. Πολλοί δεν έχουν πάει στη δουλειά. Κάποιος όμως να ειδοποιήσει τον κ.Τόσκα ότι τώρα βγήκαν και καλάσνικοφ στο Κέντρο.»

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, καταδίκασε επίσης την επίθεση: «Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για τη δολοφονική επίθεση κατά αστυνομικών, έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη. Εύχομαι γρήγορη ανάρρωση στον τραυματία αστυνομικό.»