από metereologos.gr
Δευτέρα 28 Μαΐου 2018
 

Στις φυλακές Κορυδαλλού η Πόλα Ρούπα - Σε απεργία πείνας

Αίτημα η επιμέλεια του παιδιού της να δοθεί στη μητέρα της και την αδελφή της - Δήλωση Μαζιώτη
Στις φυλακές Κορυδαλλού η Πόλα Ρούπα - Σε απεργία πείνας
Η Πόλα Ρούπα μεταφέρεται από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής στο Εφετείο, την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Τη φροντίδα του παιδιού της από τη μητέρα και την αδελφή της ζήτησε από την εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών η Πόλα Ρούπα, η οποία οδηγήθηκε νωρίτερα στο Εφετείο, προκειμένου να εκτελεστούν οι δύο καταδικαστικές αποφάσεις που εκκρεμούν σε βάρος της.

Στις 17:00 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης για τη συλληφθείσα έξω από τη ΓΑΔΑ, ενώ υπάρχει πρόσκληση για έκτακτη συνέλευση στις 19:30 με αφορμή τη σύλληψη στο αμφιθέατρο Γκίνη στο ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου.

Η Πόλα Ρούπα, σύμφωνα με δήλωσή της, την οποία διάβασε η αδελφή της σε δημοσιογράφους έξω από τη ΓΑΔΑ, ξεκινά απεργία πείνας, για να δοθεί το παιδί της στη γιαγιά του και στη θεία του. Διατείνεται ότι το παιδί δεν ήταν «παραμελημένο», καθώς μάλιστα το πήγαινε σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο και είχε κάνει όλα τα εμβόλια, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με πληροφορίες. Και οι δύο γονείς, η Πόλα Ρούπα και ο Νίκος Μαζιώτης, ξεκίνησαν απεργία πείνας με αίτημα να δοθεί η επιμέλεια του μικρού τους αγοριού στους γονείς της συλληφθείσας.

Στη δήλωσή της η Πόλα Ρούπα αναφέρει: «Ήμουν και θα είμαι μέχρι να πεθάνω αμετανόητη εχθρός του συστήματος. Το παιδί το βάζουν τώρα μέσα σε αυτό τον πόλεμο και το εκδικούνται προκειμένου να εκδικηθούν περισσότερο εμένα. Έχουν απαγάγει το παιδί μου και δεν ξέρω που βρίσκεται από τα ξημερώματα που μας έχουν συλλάβει. Βρισκόμαστε σε πόλεμο. Είναι γεγονός. Όμως το να πολεμούν το παιδί μου με το να αρνούνται να μου το φέρουν, να το δω και με το να αρνούνται να το δώσουν άμεσα σε συγγενείς πρώτου βαθμού και με το να απειλούν ότι θα πάει σε ίδρυμα είναι η πιο ποταπή πράξη σε αυτό τον πόλεμο. Αυτοί που βρίσκονται στον κρατικό μηχανισμό είναι σκουλήκια γιατί πολεμάνε ένα παιδί 6 χρονών. Και θέλω να πω ότι ξεκινάω τώρα απεργία πείνας και δίψας προκειμένου να δοθεί το παιδί τώρα στη μάνα μου και στην αδελφή μου. Όσον αφορά εμένα θα παραμείνω εχθρός τους μέχρι να πεθάνω και δεν με λυγίσουν ποτέ. Ζήτω η επανάσταση».

Η 48χρονη σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη, που με εντολή της Εισαγγελίας Εφετών θα κρατηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, αν και προς το παρόν θα παραμείνει υπό κράτηση στη ΓΑΔΑ, φέρεται να μη θέλησε να αναφερθεί στην εισαγγελική λειτουργό σε τίποτε άλλο πλην του ζητήματος του ανήλικου γιου της.
Η Εισαγγελία Εφετών διέταξε την κράτηση της Πόλα Ρούπα στις φυλακές Κορυδαλλού λόγω των καταδικαστικών αποφάσεων, ωστόσο προς το παρόν παραμένει κρατούμενη στη ΓΑΔΑ.

Ειδικότερα, η μία απόφαση από το 2013 που αφορά την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα από το Ε΄ Τριμελες Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών με την οποία της επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 50 ετών και έξι μηνών (εκτιτέα 25 έτη) και η δεύτερη  του 2016 από το Στ΄ Τριμελές Εφετείο Αθηνών με την οποία ορίστηκε συνολική ποινή φυλάκισης έντεκα 11 ετών( εκτιτέα 10 ετη), σχετικά με έκρηξη Α.Ε.Μ την 10 Απριλίου 2014, έξω από τα γραφεία της Τράπεζας της Ελλάδος, την ευθύνη της οποίας είχε αναλάβει με προκήρυξη της η οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ενώπιον της εισαγγελέως εκτελέσεως ποινών η Πόλα Ρούπα αναφέρθηκε μόνο στο θέμα του ανήλικου παιδιού της και ζήτησε να μην βρίσκεται στο νοσοκομείο αλλά να αναλάβει την φροντίδα του η μητέρα της και η αδελφή της.

Σε καθεστώς προστασίας ο γιος της Πόλα Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη - Αίτημα να αναλάβουν το παιδί η μητέρα και η αδελφή της Ρούπα

Αίτημα να αναγνωριστούν ως προσωρινοί επίτροποι του γιου της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη η γιαγιά και η αδελφή της της 48χρονης υπεβλήθη στην Εισαγγελία Ανηλίκων.

Όπως τονίζεται στο αίτημα υπάρχει κίνδυνος για την ψυχική υγεία του παιδιού από το ενδεχόμενο παρατεταμένης παραμονής του σε Ίδρυμα ή νοσοκομείο .

Το 6χρονο αγοράκι, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται υπό προστασία και κάτω από τη στενή παρακολούθηση ειδικών ψυχολόγων. Από την πρώτη στιγμή το παιδί φιλοξενήθηκε σε ειδικό χώρο όπου του προσφέρθηκε φαγητό αλλά και παιχνίδια ενώ κοντά του βρέθηκε και εισαγγελέας ανηλίκων.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές η διαδικασία για το πού θα δοθεί η επιμέλεια του παιδιού θα είναι χρονοβόρα καθώς  απαταιτείται κοινωνική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι συγγενείς του παιδιού τηρούν τις προϋποθέσεις για να αναλάβουν την επιμέλειά του.

Δήλωση Νίκου Μαζιώτη

«Μετά την σύλληψη της Πόλας Ρούπα, η εισαγγελέας ανηλίκων Νικουλού αρνήθηκε να δώσει την επιμέλεια του 6χρονου γιου μας στους συγγενείς της Πόλας, μην επιτρέποντας καν να το δουν, μη γνωστοποιώντας στο συνήγορο μας το που βρίσκεται. Το κράτος ουσιαστικά απήγαγε τον γιο μας, μας εκδικείται για τις επιλογές αγώνα που κάναμε, του ένοπλου αγώνα. Τα αχρεία όργανα του κράτους, τα τσιράκια των δανειστών, του νόμιμου και συνταγματικού μνημονίου τα βάζουν με ένα 6χρονο παιδί για να μας εκδικηθούν, γιατί επιλέξαμε τον ένοπλο αγώνα, γιατί δεν κάτσαμε να παραδοθούμε στην φυλακή, γιατί περάσαμε στην παρανομία και γιατί κάναμε την επίθεση στο παράρτημα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στην Τράπεζα της Ελλάδος και στο γραφείο του μόνιμου αντιπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Οι πρακτικές της εισαγγελέως Νικολού είναι παρόμοιες με αυτές παλαιότερων εποχών, όπως ήταν οι παιδουπόλεις της Φρειδερίκης για τα παιδιά των ανταρτών του εμφυλίου. Ο γιος μας είναι το παιδί δυο επαναστατών και είναι υπερήφανος για τους γονείς του. Δεν μας λυγίζει κανένας εκβιασμός. Τις επιλογές μας τις υπερασπιζόμαστε με την ίδια μας την ζωή. Από σήμερα ξεκινάω μαζί με την συντρόφισσα μου απεργία πείνας και δίψας με αίτημα να δοθεί ο γιος μας στους συγγενείς. Η ένοπλη επανάσταση των από κάτω είναι η μόνη λύση. 

Νίκος Μαζιώτης
5-1-2017
»

Ήδη έχει προαναγγελθεί δίωρη βραδινή στάση στις φυλακές Κορυδαλλού σε ένδειξη συμπαράστασης των απεργών πείνας


Κοινωνία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (12)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Και να μας πει και τι θέλει να σπουδάσει! | 07/01/2017 16:44
  Γιατί εμείς δεν είμαστε άδικη κενωνία! τους τρομοκράτες μας τους καλλιεργούμε, τους μορφώνουμε, να μας τρομοκρατούν με πτυχείο όχι στο έτσι!!! Σιγά τώρα! Επίσης να της δωθεί αμέσως διαμέρισμα στο Βόρεια προάστεια, τίποτα Εκάλη, Παλιό Ψυχικό για να έχει και προσβαση στους λεφτάδες να τους τρομοκρατεί τις ώρες που το παιδί είναι σχολείο! Πού να τρέχει κανείς! Άσε και βροχές και κρυα! Πα πα πα!
  Αντε και καλή τρομοκρατία
  απάντηση20
   
   
  Κοινωνικη λειτουργο | 06/01/2017 19:19
  να στειλουν στο Γλεζο που φαινεται να του στοιχισε η συλληψη. Εχει κανει αλλωστε πληρη κυκλο στη ζωη του και η πνευματικη του κατασταση προσομοιαζει πλεον αυτης παιδιου ηλιακιας κατω των 6 χρονων. Εχει λοιπον μεγαλυτερη αναγκη απ'το παιδι της Παπαρουπα.
  Χρηστος
  απάντηση71
   
   
  το δικαιωμα στην απεργια | 06/01/2017 15:06
  Η απεργια(εστω και ως εκβιασμος(οπως συχνα συμβαινει)ειναι αδιαπραγματευτο κεκτημενο δικαιωμα.Ας τους αφησουν να το εξασκησουν μεχρι τελους.Τι στο καλο δημοκρατια εχουμε??????
  DKK
  απάντηση60
   
   
  EPANASTATES TIS PLAKAS | 06/01/2017 12:41
  APOTIXIMENI TOU POLITEXNIOU, TON EXARXION, TO PEZOUN EPANASTATES, SE MIA XORA TIS PLAKAS !! SE MIA XORA POU TO POLITIKO SHSTIMA MEXRI EXTES YPOSTHRHZE TETIOUS TELMPELXANADES POU ANTI NA ERGAZONTE GIA NA ZHSOUN TIN OIKOGENIATOUS EKLINAN DROMOUS, EBAZAN FOTIES, PETOUSAN MOLOTOF, ESPAZAN TZAMARIES, TO PEZOUN ARISTEROI SOZIALISTES EXONTAS TIN YPOSTIRIXI POLON POLITIKON TIS XORAS MPAXALO POU LEGETE ELLADA !!
  MANIATIS
  απάντηση361
   
   
  Anarotieme. Ean ixere i mitera tu pediu oti itane asfales stin giagia tu i tin thia tu, giati den iche dosi idia to pedi tis eki? | 06/01/2017 08:34
  Tha boruse poly pio evkola na diafygi apo tin silipsi tis. Ola avta ta tertipia me apergia pinas ke epanastasis exo apo to dikastirio ke mesa stin fylaki ine politika pechnidia. Xeri poly kala ke ekini ke o sintrofos tis, oti den echun monon filus. Epipleon, i echthri tus den ine i arches tu ennomu kratus, ala o ypokosmos me ton opion, ichane sinergasia ke sinalages. Xerun kala oti echun anichta grammatia eki. I evthini tu kratus gia to pedaki avto ine megali. Sigura tha itane kalitera ean boruse na megaloni se ikio tu perivalon. Ala ine ikio to perivalon avto pu proorizun etsi avthereta i gonis tu gia avto? Pos bori na prostatevti to pedi eki?!
  bludicka
  απάντηση161
   
   
  Αυτάρεσκα, παρανοϊκα νούμερα! | 05/01/2017 23:31
  Φούμαρα! Αυτόκλητοι επαναστάτες, αυτάρεσκοι δηθενίες μιας υπανάπτυκτης χώρας. Υπανάπτυκτης γιατί μισοαναλφάβητα μπάζα παπαγαλίζοντας τσιτάτα του 19ου αιώνα αυτοαναγορεύονται σωτήρες. Το κακό είναι ότι ο ελληνικός λαός τους ζυγίζει γι αυτό που είναι: παρανοϊκά νούμερα! Δεν γουστάρουμε, ρε ρεζίλια, να μας σώσετε άλλο. Φτάνει πια αυτή η γελοία παράσταση!
  ΑΚΕΣΙΔΑΣ
  απάντηση473
   
   
   | 05/01/2017 23:30
  αφήστε τα παιδιά να πάνε μέχρι τέλους την απεργία πείνας. Μέχρι τέλους όμως. Αν δεν θέλουν να φάνε, δεν χρειάζονται παρακάλια. Η Κοινωνία θα γίνει λίγο καλύτερη.
  Δικαστής Ντεγιάννης
  απάντηση441
   
   
  Τι μας λες ρε Μαζιωτη.... | 05/01/2017 23:20
  απεργεια διψας? ωραια να μας αδειαζεις την γωνια μια ωρα αρχιτερα,τσιρακι των intelligent services
  ola ta eixame o polis mas eleipe
  απάντηση341
   
   
  Γιατί παίζετε ηλίθια το παιγνίδι τους; | 05/01/2017 20:03
  Έτσι μπράβο...συνεχίστε να αποτελείτε το βήμα της κάθε διεστραμμένης "επαναστατημένης" προσωπικότητας, δγημοσιεύοντας τις γνωστές ηλιθιότητες του μίσους και της νοητικής διαστροφής τους. Αυτό θέλουν οι αχρείοι, αυτό επιδιώκουν οι παρανοϊκοί καια σεις ως χρήσιμοι ηλίθιοι πα΄ιξτε το παιγνίδι τους, Σα δε ντρεπόσμαστε!
  ανεργος
  απάντηση331
   
   
  Σωστή γραφή | 05/01/2017 19:23
  Το παιδί το έβαλα εγώ από την αρχή μέσα σε αυτό τον πόλεμο και το εκδικήθηκα περισσότερο από ότι αυτοί εμένα.
  Γονέας
  απάντηση252
   
   
  Για ποιά επανάσταση μιλούν; | 05/01/2017 19:06
  Ο θάνατος ανθρώπων ή ο κίνδυνος θανάτου από τις βομβιστικές επιθέσεις τους δεν τους ενδιαφέρεις; ή είναι μάλλον ηρωικές επαναστατικές πράξεις για τις οποίες ένα μικρό αγοράκι 6 χρονών μπορεί να είναι υπερήφανο;
  Τ.Τ.
  απάντηση351
   
   
  Ο μονοσ κινδυνος του παιδιου ειναι η μαννα του και οι συγγενεις του ! | 05/01/2017 18:23
  Τωρα που πιαστηκε της εφυγε η μαγκια και θυμηθηκε το ....παιδι της η κοπριτισα !Την ασφαλεια του δεν την σκεφτηκε οσο το ειχε κοντα της ξερωντας οτι οποιδηποτε στιγμη θα της την επεφταν ! Εν τω μεταξυ αυτη και ο μαλακας της με την παρεα τους δεν εδιναν φραγκο για την ζωη των παιδιων των αλλων οπως και για την ζωη των γονιων των αλλων παιδιων. ! Μεσα 50 χρονια να σαπισει η κολωγρια ! Μπραβο και συνχαρητηρια στα παιδια της Αστυνομιας, παντα τετοια και Καλη Χρονια !
  Ωρα να πληρωσεις κολωγρια
  απάντηση421
   
-