Είναι γνωστό σε όλους ότι με ένα χαμόγελο μπορούμε να αισθανθούμε καλύτερα. Για ένα όμορφο χαμόγελο δεν χρειάζεται ούτε πολύς χρόνος ούτε πολύ χρήμα. Ακόμα και μέσα σε ένα ραντεβού μπορούμε να αποκτήσουμε ένα λαμπερό χαμόγελο με οδοντιατρικές τεχνικές ανώδυνες και γρήγορες. Οι αιτίες που προκαλούν δυσχρωμίες μπορεί με ενημέρωση και πρόληψη του ασθενούς να αποφευχθούν.
Ακόμη και αν οι δυσχρωμίες είναι μόνιμες, ο οδοντίατρος έχει τη δυνατότητα με συντηρητικές μεθόδους, γρήγορες και άμεσες, να αλλάζει επί το λευκότερο το χρώμα των δοντιών με μόνιμο αποτέλεσμα, επισημαίνει η χειρουργός οδοντίατρος κυρία Δέσποινα Κωστομοίρη.
Αυτά μπορούν να γίνουν:
– Με αναβάθμιση του χρώματος των δοντιών στον καθαρισμό με ταυτόχρονη αφαίρεση χρωστικών (1 ραντεβού).
– Με μόνιμη αλλαγή του χρώματος και της αρχιτεκτονικής των δοντιών με όψεις ρητίνης – lifting δοντιών (1 ραντεβού) με μόνιμο αποτέλεσμα, ανώδυνα.
– Σε αραιά δόντια που μπορούμε να τα ενώσουμε ή σε μικρά που μπορούμε να τα μεγαλώσουμε.
– Σε δίχρωμα ή σε απονευρωμένα να τα επαναφέρουμε στο αρχικό τους χρώμα.
– Σε πρόσθια δόντια με σφραγίσματα.
– Σε αλλαγή χρώματος των δοντιών. Υπάρχουν διάφορες αποχρώσεις του λευκού. Επιλέγεται το καταλληλότερο χρώμα σε σχέση με το κάθε πρόσωπο ξεχωριστά.
– Σε στραβά δόντια, όταν έχουμε αποκλείσει την κατ’ εξοχήν ενδεικνυόμενη θεραπεία, τα σιδεράκια.
– Σε δόντια νεογιλά (παιδικά) με καλή στήριξη σε ενηλίκους.
– Σε δόντια με αποτριβές όπου έχει μειωθεί το μέγεθος των δοντιών καθώς και σπασίματα.
– Οταν δεν μας ικανοποιεί το αποτέλεσμα της λεύκανσης.
– Σε διόρθωση σύγκλεισης. Σύγκλειση είναι η σχέση των δοντιών της επάνω με την κάτω γνάθο.
– Σε πολλές περιπτώσεις όπου υπάρχουν από τη γέννηση ελλείψεις δοντιών.
– Με μη μόνιμη αναβάθμιση του χρώματος των δοντιών, με λευκάνσεις με λέιζερ σε ένα ραντεβού.

Οι λευκάνσεις γίνονται μόνο από οδοντίατρο. Υπάρχουν δύο τρόποι: Η λεύκανση στον οδοντίατρο που γίνεται σε ένα ραντεβού περίπου μισής ώρας με λέιζερ, καθώς και η λεύκανση με μασελάκια στο σπίτι.

Οσον αφορά τα απονευρωμένα δόντια, τοποθετεί ο οδοντίατρος μέσα στο δόντι (μυλικό θάλαμο) υλικό λευκαντικό και με το φως ή το λέιζερ σε μία επίσκεψη λευκαίνει το δόντι ή αφήνει, εάν χρειασθεί, το υλικό για κάποιες μέρες στο δόντι μέχρι να επιτευχθεί το τελικό αποτέλεσμα.

Συνήθως με τις λευκάνσεις είναι εφικτό να αλλάξει το χρώμα των δοντιών 5-7 τόνους. Η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί μία φορά τον χρόνο, πάντα υπό την επίβλεψη οδοντιάτρου.

HeliosPlus