Στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια, όπου εξετάζονται τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού αλλά και το πυρπολημένο στην πλατεία Εξαρχείων ΙΧ μάρκας Yaris των δραστών (είχε κλαπεί πριν από έναν χρόνο από γυναίκα στο Χαλάνδρι) στρέφεται το ενδιαφέρον της ΕΛ.ΑΣ. για τη διαλεύκανση της απόπειρας βομβιστικής επίθεσης, τα ξημερώματα της Δευτέρας, στο υπουργείο Εργασίας επί της οδού Σταδίου.
Οι τεχνικοί της Αστυνομίας αναζητούν αποτυπώματα και δείγματα DNA κυρίως στον εκρηκτικό μηχανισμό που περιείχε περίπου 15 κιλά ANFO και ζελατοδυναμίτιδας. Δεν εξερράγη λόγω ιδιαίτερα προβληματικής συνδεσμολογίας και ανάμειξης των εκρηκτικών.
Η ενημέρωση για το καμένο ΙΧ το βράδυ της Δευτέρας προκάλεσε αναστάτωση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη -είχε πυρποληθεί λίγο μετά την τοποθέτηση της βόμβας στη 1.30 τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας-, καθώς υπήρξε καθυστέρηση τουλάχιστον 20 ωρών στην ενημέρωση από τις τοπικές υπηρεσίες στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.! Και αυτό ενώ ήδη οι αστυνομικοί είχαν αντιληφθεί από την ανάλυση οπτικού υλικού από τις κάμερες ότι στο συγκεκριμένο ΙΧ, που έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, επέβαιναν δύο κουκουλοφόροι δράστες οι οποίοι άφησαν τη βόμβα στην οδό Σταδίου.
Οι αστυνομικοί συνεκτιμούν ότι η κλοπή του ΙΧ έγινε πριν από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, όταν πάντως είχε εξαρθρωθεί το δίκτυο αντιεξουσιαστών με έδρα στον Βόλο, ωστόσο τότε ήταν σε εξέλιξη το σχέδιο απόδρασης του Νίκου Μαζιώτη με τη βοήθεια της Πόλας Ρούπα. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. υπενθύμιζαν ότι στην προηγούμενη επίθεση του Ν. Μαζιώτη και των συνεργών του (στην οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας) με παγιδευμένο ΙΧ στην Τράπεζα της Ελλάδος, την άνοιξη του 2014, το όχημα είχε κλαπεί μόλις λίγες ημέρες νωρίτερα.
Παράλληλα στο «μικροσκόπιο» της Αστυνομίας μπήκε και ένα όχημα τύπου βαν που είχε βρεθεί πυρπολημένο στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Μάνης στα Εξάρχεια. Ερευνάται για τυχόν σχέση του με την εν λόγω επίθεση στην οδό Σταδίου, χωρίς όμως προς το παρόν περαιτέρω επιβεβαίωση.
Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν διάφορα σενάρια για τους δράστες της επίθεσης και εκφράζουν φόβους μήπως υπάρξει νέο ένοπλο κτύπημα.