Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε, το μεσημέρι της Δευτέρας, μετά την απολογία του στον 27ο τακτικό ανακριτή, ο επιχειρηματίας κ. Αριστείδης Φλώρος. Στον εν λόγω επιχειρηματία που εμφανίζεται εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο της παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας ENERGA, είχε αποδοθεί η κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην αιματηρή επίθεση εναντίον του 60χρονου δικηγόρου κ. Γιώργου Αντωνόπουλου, τον Φεβρουάριο του 2014.

Οι κατηγορίες κατά του κ. Φλώρου βασίστηκαν στις καταθέσεις του θύματος της επίθεσης αλλά και στους ισχυρισμούς δύο Αλβανών που δήλωσαν ότι είναι οι φυσικοί αυτουργοί της επίθεσης. Ωστόσο η πλευρά του επιχειρηματία αναφέρθηκε σε αντιφάσεις των δύο αλλοδαπών και σε μεθοδεύσεις που υπήρξαν σε βάρος του. Σε μία υπόθεση με εντυπωσιακό παρασκήνιο.
Ο δικηγόρος είχε τραυματισθεί σε «ενέδρα» δύο ατόμων στην οδό Φειδίου στην Πεντέλη, στις 3 Νοεμβρίου 2014. Σύμφωνα με την κατάθεσή του οι άγνωστοι του άρπαξαν τσάντα που περιείχε 30.000 ευρώ και ύστερα τον πυροβόλησαν στο πρόσωπο. Ο 60χρονος νομικός τραυματίσθηκε σοβαρά όμως διέφυγε τον κίνδυνο.
Σε καταθέσεις του κατονόμασε ως εντολέα της επίθεσης εναντίον του τον κ. Φλώρο επειδή «ο τελευταίος εξοργίσθηκε σε συνάντηση που είχαν σχετικά με εξωδικαστικό συμβιβασμό για την υπόθεση της Energa».
Ο κ. Αντωνόπουλος εκπροσωπούσε τα συμφέροντα του δημοσίου και φέρεται να είχε ζητήσει από τον κ. Φλώρο να επιστρέψει μέρος των εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που είχαν υπεξαιρεθεί από τους εκπροσώπους της ENERGA. Η συγκεκριμένη συνάντηση και η ένταση που υπήρξε επιβεβαιώθηκε σε πρόσφατη κατάθεση του κ. Τάκη Μπαλτάκου, δικηγόρου και πρώην συμβούλου του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά.
Λίγες ημέρες μετά την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου στην Πεντέλη, η ΕΛ.ΑΣ συνέδεσε μέσω δειγμάτων DNA, τη συγκεκριμένη εγκληματική ενέργεια με μία αιματηρή επίθεση σε μπαρ στο Μικρολίμανο με 14 νεαρούς θαμώνες τραυματίες. Τα στελέχη των διωκτικών αρχών εστίασαν το ενδιαφέρον τους, σαν βασικούς υπόπτους για το συμβάν της Πεντέλης, σε έναν 33χρονο Αλβανό που συνελήφθη αμέσως για την επίθεση στο Μικρολίμανο και σε έναν συνομήλικο ομοεθνή του, που εντοπίσθηκε σε βαλκανική χώρα πριν από τρεις μήνες.
Και οι δύο σε πρόσφατες καταθέσεις τους παραδέχθηκαν ότι συμμετείχαν στην επίθεση κατά του κ. Αντωνόπουλου και ισχυρίσθηκαν ότι τη σχετική εντολή για το «συμβόλαιο θανάτου» -με αντίτιμο 100.000 ευρώ- τους είχε δώσει σε αμφιλεγόμενο ραντεβού στην Κηφισιά ο κ. Φλώρος, τον οποίο ανεγνώρισαν σε φωτογραφίες που τους επιδείχθηκαν.
Στην απολογία του ο κ. Φλώρος αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με την απόπειρα κατά του κ. Αντωνόπουλου, μίλησε για άκυρη διαδικασία «αναγνώρισής» του. Επίσης αναφέρθηκε σε συναντήσεις που έγιναν στις φυλακές Χανίων όπου υπήρξε πιθανή συνεννόηση για να δοθούν οι συγκεκριμένες καταθέσεις σε βάρος του. Επιπλέον παρουσίασε στοιχεία από προηγούμενη δικογραφία ότι ένας εκ των Αλβανών που ομολόγησε τώρα την εμπλοκή του στην απόπειρα κατά του 60χρονου δικηγόρου είχε αρνηθεί, προ διετίας, κατηγορηματικά την συμμετοχή του και είχε αναφέρει ότι εκείνο τον καιρό βρισκόταν σε νησί του ανατολικού Αιγαίου. Επιπλέον από την πλευρά του κ. Φλώρου διατυπώθηκαν ερωτήματα σχετικά με τις κινήσεις των δύο δραστών οι οποίοι ενώ φερόταν ότι διεκπεραίωναν «συμβόλαιο θανάτου» ζήτησαν την τσάντα του δικηγόρου γνωρίζοντας ότι κουβαλά χρηματικό ποσό και το οποίο το υφάρπαξαν.