Ένοπλη συμπλοκή μεταξύ αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ και ενός 38χρονου ομογενούς κρητικής καταγωγής, σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου στη πλατεία Θεάτρου σε κοντινή απόσταση από το δημαρχείο της Αθήνας στο κέντρο της Αθήνας ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο άνδρας βρέθηκε νεκρός.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι αστυνομικοί επιχείρησαν να κάνουν έλεγχο 38χρονο που τον έκριναν ύποπτο. Εκείνος άρχισε να πυροβολεί κατά των αστυνομικών και εκείνοι ανταπέδωσαν τα πυρά. Κατά τη συμπλοκή τραυματίστηκε ελαφρά στο δεξί χέρι ένας αστυνομικός. Στη συνέχεια ο 38χρονος τράπηκε σε φυγή και όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές ακούστηκε πυροβολισμός πίσω από ένα κτίριο της περιοχής.

Όταν έφτασαν στο σημείο οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. βρήκαν νεκρό τον άνθρωπο που καταδίωκαν και ο θάνατος του αποδίδεται σε αυτοκτονία.

Στο χώρο έσπευσε κλιμάκιο του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

O Θεόφιλος Λαζαράκης είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για ένοπλη ληστεία σε φούρνο στον Αγιο Δημήτριο κατά την οποία είχε σκοτώσει την υπάλληλο. Είχε πάρει τακτική άδεια από τις φυλακές Χαλκίδας ως τις 5 Δεκεμβρίου αλλά δεν επέστρεψε και αναζητούνταν. Επίσης ήταν και χρήστης ναρκωτικών.

Ο αυτόχειρας φέρεται να είχε πει σε κάποιους οτι αν ποτέ πέσει στα χέρια των αστυνομικών δεν πρόκειται να επιστρέψει στη φυλακή.