Έφεση κατά της χθεσινής απόφασης να μην εκδοθούν οι δύο τελευταίοι τούρκοι αξιωματικοί άσκησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αντώνης Λιόγας. Πλέον, το τουρκικό αίτημα για την έκδοση των οκτώ στρατιωτικών που εισήλθαν στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία θα κριθεί στον Άρειο Πάγο.

Η έφεση ασκήθηκε από τον κ. Λιόγα κατά της απόφασης του Συμβουλίου Εφετών, που χθες απέρριψε το αίτημα των τουρκικών αρχών για έκδοση των δύο, κρίνοντας το αίτημα αόριστο και αποδεχόμενο ότι κινδυνεύει η ζωή τους αν εκδοθούν στη Τουρκία.

Με την έφεση ο κ. Λιόγας δέχεται ότι ο φάκελος της Τουρκίας είναι επαρκής για την παράδοση των στρατιωτικών στην χώρα τους, ώστε να δικαστούν ως συμμετέχοντες στο πραξικόπημα, ενώ θεωρεί πως οι δικαστές πρέπει να δεχθούν την έκδοση, λόγω των διεθνών συμβάσεων που δεσμεύουν την Ελλάδα.

Έτσι, ο Άρειος Πάγος θα κρίνει πλέον την υπόθεση τόσο για τους πέντε που ασκήθηκε έφεση στην μη έκδοσή τους από τον κ. Λιόγα, όσο και των υπολοίπων τριών που προσέφυγαν οι ίδιοι κατά της απόφασης έκδοσης τους.