Με τη φωταγώγηση των δύο Χριστουγεννιάτικων δέντρων στη Νέα Ερυθραία και την Κηφισιά ξεκινούν εφέτος οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Κηφισιάς.

Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου και ώρα: 19:30 ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος θα φωταγωγήσει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στη Νέα Ερυθραία (Εμπορικό κέντρο «Καμάρες»), ενώ θα ακολουθήσει συναυλία με τους Vegas και τους ZeRaw, Κατερίνα Κουκουράκη στα φωνητικά και DJ Airth.

Το Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου και ώρα: 16:00 θα πραγματοποιηθεί η φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Κηφισιά (Κολοκοτρώνη & Λεβίδου), ενώ θα ακολουθήσει Χριστουγεννιάτικο πάρτυ με την Τάμτα και την μπάντα της.

Το φετινό πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων αγγίζει και τους τρεις άξονες της ψυχαγωγίας, τη μουσική, το θέατρο και το χορό, τονίζει ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου κ. Σταύρος Ζαπάντης, με εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες και όλα τα γούστα, δίνοντας ωστόσο έμφαση στα παιδιά.

Αναλυτικά, θα πραγματοποιηθούν θεατρικές παραστάσεις όπως «ο Συμβολαιογράφος» με την Υρώ Μανέ, «Faith» με τη Ζέτα Δούκα και τον Παναγιώτη Μπουγιούρη, παιδικές παραστάσεις όπως το «Το υπέροχο ταξίδι της Αλμα», την «ΦΑΡΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ » ή τη μουσικό-θεατρική παιδική παράσταση των αγαπημένων των παιδιών XANA ZOO κ.ά. Επίσης έχουν προγραμματιστεί συναυλίες κλασικής και τζαζ μουσικής, με τις καθιερωμένες Χριστουγεννιάτικες συναυλίες της Φιλαρμονικής του Δήμου και της Μικτής και Παιδικής Χορωδίας Κηφισιάς, συναυλίες με τον Δάκη, τους Vegas, την Τάμτα, τον Θάνο Καλλίρη, την Γεωργία Νταγάκη και νεανικά συγκροτήματα ροκ και ποπ.

Θα γίνει αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας με εκλεκτούς καλλιτέχνες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο τραγούδι και εκφωνητές – παρουσιαστές τους ηθοποιούς Ματθίλδη Μαγγίρα και Κωστή Παπαιωάννου.

Ο πολυβραβευμένος παγκοσμίου φήμης βιολονίστας Yury Revich θα δώσει μία συναυλία πλαισιωμένος από διαπρεπείς έλληνες μουσικούς, σε ένα πρόγραμμα διανθισμένο από πασίγνωστες μελωδίες και έργα διάσημων ξένων, αλλά και ελλήνων συνθετών. Βραβευμένος ως καλύτερος Ανερχόμενος Καλλιτέχνης της χρονιάς (ECHO Klassik 2016), ως Νέος Καλλιτέχνης της Χρονιάς (International Classical Music Awards 2015) και νικητής του βραβείου «Νέος Μουσικός της Χρονιάς» από το Beethoven Center της Βιέννης, μόλις στα 23 του χρόνια, ο Yury Revich , είναι ήδη ένας ήδη ένας ώριμος καλλιτέχνης και ένας εκ των πλέον εκφραστικών μουσικών της γενιάς του και έρχεται για πρώτη φορά στην Κηφισιά για μια μοναδική συναυλία.

Για τα παιδιά το Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, μαγικό τρενάκι, θεατρικό δρώμενο Χριστουγεννιάτικου μουσικού παραμυθιού, εορταστικές κατασκευές, δημιουργία και ζωντάνεμα κούκλας, κυνήγι κρυμμένου Χριστουγεννιάτικου θησαυρού.

Τέλος για 33 μέρες το Αλσος Κηφισιάς θα φιλοξενεί τον Φρόλι, το Ξωτικό των Ευχών. Οποιος επισκεφτεί το Πάρκο του Φρόλι θα δει:

1. Το Χωριό της Σοκολάτας και των Ζαχαρωτών

2. Το Μαγικό Τρένο του Φρόλι

3. Το καράβι των Πειρατών

4. Το σπίτι του Άγιου Βασίλη

5. Το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο του Φρόλι

6. Φάτνη σε φυσικό μέγεθος

7. Το Παγοδρόμιο

8. Το Σπίτι του Μικρού μας Κατοικίδιου Φίλου

9. Το Σπίτι της κυκλοφοριακής αγωγής

10. Το Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης

11. Οι δύο λίμνες των Ευχών

12. Χριστουγεννιάτικη αγορά

13. Το Παλάτι του Ξωτικού

14. Το Σπίτι του Τσαγιού και πολλές ακόμη εκπλήξεις