Νέα δεδομένα στις έρευνες των δικαστικών αρχών μετά την ταυτοποίηση γενετικού υλικού του αναρχικού Μάριου Σεϊσίδη, με δείγμα αίματος που είχε εντοπισθεί στη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας τον Ιανουάριο του 2006 στην οδό Ιπποκράτους και η οποία είχε αποδοθεί στους επονομαζόμενους «ληστές με τα μαύρα».
Η νομική πλευρά, ωστόσο, του γνωστού αντιεξουσιαστή αμφισβητεί αυτό το εύρημα και αναφέρεται σε «παράνομη λήψη DNA» και σε «μεθοδεύσεις των αρχών».
Ο Μάριος Σεϊσίδης είχε συλληφθεί μαζί με τον αντιεξουσιαστή Κώστα Σακκά στις 4 Αυγούστου 2016, σε τροχονομικό έλεγχο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στον δρόμο Σπάρτης –Γυθείου όπου κινούντο με προορισμό ένα κάμπινγκ στην παραλία του Σίμου στην Ελαφόνησο.
Στη δίκη στο Β’ Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο οι δύο αντιεξουσιαστές κατήγγειλαν κακοποίησή τους από τους αστυνομικούς, ενώ καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης 32 και 33 μηνών.
Ο Μάριος Σεϊσίδης είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στη συμμορία των «ληστών με τα μαύρα» που προχώρησε την περίοδο 2002-2006 σε επτά ληστείες τραπεζών στο κέντρο της Αθήνας με λεία 700.000 ευρώ. Στην ένοπλη αυτή ομάδα είχε αποδοθεί ότι συγκέντρωνε χρήματα για το επονομαζόμενο «επαναστατικό ταμείο» του ελληνικού αντάρτικου πόλης και λειτουργούσε ως «χρηματοδότης της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας». Όμως στις 16 Ιανουαρίου 2016 στην διάρκεια συμπλοκής με μέλη των «ληστών με τα μαύρα», τραυματίσθηκε και συνελήφθη ο αναρχικός Γιάννης Δημητράκης που καταδικάσθηκε σε πολυετή κάθειρξη και έχει αποφυλακισθεί. Τότε οι αστυνομικοί ανέφεραν ότι είχαν βρεθεί επί τόπου και ίχνη αίματος και άλλου δράστη, που κατόρθωσε ωστόσο να διαφύγει.
Σύμφωνα λοιπόν με τα τωρινά στοιχεία από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ που ήδη εντάχθηκαν στον δικαστικό φάκελο της υπόθεσης τα ίχνη αίματος ταυτίζονται με εκείνα του Μάριου Σεϊσίδη και θα συνεκτιμηθούν στην σχετική δίκη που ξεκινά στις 16 Δεκεμβρίου.
Ωστόσο ο νομικός εκπρόσωπος του Μάριου Σεϊσίδη, κ. Κώστας Παπαδάκης έχει χαρακτηρίσει «απολύτως παράνομο» τον τρόπο που ελήφθη γενετικό υλικό από τον πελάτη του στη διάρκεια παρουσίας του ενώπιον δικαστικών λειτουργών. Γι αυτό τον λόγο δεν παρέστη -παρότι παρέχεται πλέον αυτό το δικαίωμα- στην εξέταση του δείγματος του DNA από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια όπου φαίνεται να προέκυψε η «ταύτιση» με ίχνη από το αιματηρό συμβάν του 2006. Κι έτσι αμφισβητεί και τα τωρινά αποτελέσματα και αναμένεται να θέσει θέμα ακυρότητας της σχετικής συγκριτικής διαδικασίας DNA.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι συγκατηγορούμενοι του Μάριου Σεϊσίδη για την δράση των «ληστών με τα μαύρα» ήταν ο αδελφός του Σίμος Σεϊσίδης, αλλά και ο συλληφθείς στη Μαγνησία -πριν 1,5χρονο- Γρηγόρης Τσιρώνης που είχαν απαλλαγεί στις δίκες.
Σημειώνεται ότι προσφάτως ο Μάριος Σεϊσίδης είχε δημοσιοποιήσει κείμενο όπου αναφερόταν: «στις 16 Δεκεμβρίου δικάζομαι στο εφετείο Αθηνών, κατηγορούμενος για την απαλλοτρίωση της Εθνικής τράπεζας στην οδό Σόλωνος τον Γενάρη του 2006 και για ακόμα 6 ληστείες τραπεζών, που έγιναν την περίοδο 2002-2006 στο κέντρο της Αθήνας. Ληστείες, που σύμφωνα με τους διωκτικούς μηχανισμούς διέπραξε η περιβόητη ομάδα των «ληστών με τα μαύρα». Ετσι λοιπόν, καλούμαι να δώσω μια ακόμη μάχη, αυτήν τη φορά σε δικαστικό επίπεδο. Καλούμαι να δώσω ένα οριστικό τέλος σε αυτήν τη κακοστημένη υπόθεση. Μια αστυνομοδικαστική φούσκα που συντήρησαν τόσα χρόνια οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής, μαζί με τους δημοσιογράφους». Συμπληρώνοντας ότι «ως αναρχικός αγωνιστής, δεν πρόκειται να κάνω καμιά ηθική και ιδεολογική έκπτωση στα πιστεύω μου, δεν θα κάνω ούτε μισό βήμα πίσω και δεν θα σκύψω το κεφάλι μου σε κανένα δικαστήριο, σε καμιά φυλακή, σε κανέναν ανθρωποφύλακα. Μέχρι το όραμα μου για την κοινωνική επανάσταση να γίνει πράξη. Μέχρι τη νίκη, μέχρι τη λευτεριά».