Μεγάλο παράνομο «εργοστάσιο» παραγωγής εκατοντάδων χιλιάδων αναβολικών χαπιών έχει εντοπίσει στην περιοχή της Βάρης, τις τελευταίες ώρες, η Οικονομική Αστυνομία.

Το εργαστήριο μαζικής παραγωγής των επικίνδυνων σκευασμάτων ανήκει σε αλυσίδα καταστημάτων «συμπληρωμάτων διατροφής», της οποίας το κεντρικό κατάστημα βρίσκεται στο Περιστέρι. Ηδη για αυτή την υπόθεση έχουν συλληφθεί 11 άτομα, ενώ η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ συνεχίζεται. Η εν λόγω εταιρεία δραστηριοποιείται και στην Ευρώπη, ο τζίρος το τελευταίο έτος ήταν ιδιαιτέρως ανεβασμένος ενώ οι έρευνες έχουν δείξει ότι σε δευτερεύοντα ρόλο εμπλέκεται έλληνας αστυνομικός.
Στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη μιλούν «για πρωτοφανή υπόθεση με παραγωγή στην χώρα μας αναβολικών χαπιών. Κι αυτό γιατί οι περισσότερες υποθέσεις που είχαν αποκαλυφθεί μέχρι τώρα αφορούσαν λαθραίες εισαγωγές αλλά και προώθηση προς την Ευρώπη αναβολικών χαπιών και όχι εν Ελλάδι εργοστάσιο». Συμπληρώνοντας ότι ο τζίρος από την διακίνηση αναβολικών στην χώρα μας ανέρχονται σε 1 δις ευρώ ετησίως, λόγω και του πλημμελούς ελέγχου που υπήρχε.