Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν νωρίς το βράδυ της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη έξω από το ΑΠΘ, όπου ομάδα αντεξουσιαστών κατευθύνθηκε στην οδό Εθνικής Αμύνης, μετά την ολοκλήρωση της πορείας που ξεκίνησε από την Καμάρα, στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Μπροστά από το κτίριο της παλιάς Φιλοσοφικής Σχολής, αποσπάστηκε από την πορεία και άρχισε να εκτοξεύει φωτοβολίδες, βόμβες μολότοφ και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Οι αστυνομικοί απάντησαν, κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, με αποτέλεσμα οι συμμετέχοντες στα επεισόδια να υποχωρήσουν και να κατευθυνθούν στους χώρους του ΑΠΘ.

Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων στις οδούς Εγνατία, Αγγελάκη και Εθνικής Αμύνης.

Νωρίτερα, μέλη του αντεξουσιαστικού χώρου πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Στη διάρκειά της σημειώθηκε μικροένταση έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην πλατεία Αριστοτέλους και στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, ενώ στην οδό Ιασωνίδου οι ταραξίες ανέτρεψαν κάδους απορριμμάτων, προκάλεσαν μικροφθορές σε σταθμευμένο όχημα και έγραψαν συνθήματα με σπρέι.