Εφεση κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών, σύμφωνα με το οποίο οι τρεις Τούρκοι που είχαν αιτηθεί ασύλου δεν έπρεπε να εκδοθούν στη γείτονα, άσκησε πριν λίγη ώρα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών κ. Αντώνης Λιόγας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος ο εισαγγελέας επικαλείται λόγους σπουδαιότητας της υπόθεσης οι οποίοι επιβάλουν να κριθεί ανώτερο βαθμό. Μετά από αυτή την εξέλιξη οι τρεις Τούρκοι δεν αφήνονται ελεύθεροι, όπως διέταξε χτες Δευτέρα, το Εφετείο αλλά θα κριθούν από το ποινικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου.
Στο μεταξύ διαφοροποιημένη ήταν η σημερινή απόφαση για του άλλους τρεις Τούρκους, η οποία δόθηκε το μεσημέρι της Τρίτης από το Συμβούλιο Εφετών. Απορρίφθηκε το αίτημα της τουρκικής πλευράς για έκδοσή τους λόγω απόπειρας δολοφονίας κατά του Ερντογάν αλλά έγινε δεκτό ως προς τις άλλες τρεις κατηγορίες. Ετσι το Συμβούλιο δέχτηκε ότι έγινε απόπειρα κατάλυσης του πολιτεύματος, απόπειρα παρακώλυσης της λειτουργίας του Κοινοβουλίου και αρπαγή του ελικοπτέρου με το οποίο έφθασαν, στις 15 Ιουλίου, στην Αλεξανδρούπολη. Εκκρεμεί η απόφαση για τους άλλους δύο Τούρκους αξιωματικούς.
Μετά τις εξελίξεις αυτές ο δικηγόρος των Τούρκων αξιωματικών καθηγητής κ. Χρήστος Μυλωνόπουλος δήλωσε ότι θα προσφύγει στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια.