Νέο αποκαλυπτικό βίντεο από τις πιάτσες ναρκωτικών στα Προπύλαια και στην πλατεία Κάνιγγος παρουσιάζει «Το Βήμα». Πρόκειται για οπτικό υλικό που έχει ενταχθεί στην μεγάλη δικογραφία που σχημάτισε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών μετά από πολύμηνη έρευνα σε βάρος 146 ατόμων από τα οποία 58 έχουν ήδη προφυλακισθεί, 38 έχουν ήδη συλληφθεί σε προηγούμενες επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ και οι 49 αναμένεται να κληθούν κατ’ ευθείαν σε απολογία.

Σε ένα από τα βίντεο εικονίζεται μια νεαρή γυναίκα να βγάζει νομίσματα από την τσάντα και τα ρούχα της και να τα δίνει σε Αφρικανό διακινητή -ο ίδιος εικονιζόταν και μέσα στην στάση Μετρό του Πανεπιστημίου- ο οποίος με τη σειρά του της δίνει «φιξάκι» ηρωίνη που βγάζει από το στόμα του. Σε άλλο φαίνεται πανοραμικό πλάνο στα Προπύλαια με τους διακινητές να μοιράζουν με χαρακτηριστική άνεση -μπροστά στον κόσμο- ηρωίνη σε διερχόμενους χρήστες.
Σε άλλα βίντεο απεικονίζονται τουλάχιστον πέντε διακινητές και τσιλιαδόροι πίσω από τις κολώνες στην οδό Κλεισόβης, να δίνουν ναρκωτικά σε νεαρούς που σπεύδουν -ένας εξ αυτών τρεκλίζοντας- στο σημείο. Σε άλλη βιντεοσκοπημένη συναλλαγή μια νεαρή γυναίκα αφού συνεννοείται με τους αφρικανούς διακινητές που είναι στην οδό Κλεισόβης, ανοίγει επί τόπου τη συσκευασία των ναρκωτικών, δημιουργεί μία λευκή γραμμή -πιθανόν με κοκαΐνη- και ύστερα κάνει χρήση.
Πάντως αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ παρότι θεωρούν ότι επέφεραν καίριο πλήγμα στη διακίνηση ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας, επισημαίνουν ότι σύντομα τα κυκλώματα θα επανέλθουν αφού οι περισσότεροι από τους διακινητές θεωρούνται «αναλώσιμοι» και θα υπάρξει – λόγω της ζήτησης – γρήγορη αναπλήρωσή τους.