Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (ΣΕΠ) γιορτάζει φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού σε συνεργασία με τα Special Olympic Hellas, με μια σειρά εκδηλώσεων από σήμερα, Σάββατο, έως τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016 στα Χανιά, στην Αλεξανδρούπολη, στην Αθήνα και στην Kέρκυρα, με σκοπό τη συνύπαρξη ατόμων με και χωρίς διανοητική αναπηρία σε κοινές ομάδες, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι ο αθλητισμός ενώνει.
Στα Χανιά σήμερα, Σάββατο, οι πρόσκοποι Χανίων και Ρεθύμνου θα συμμετέχουν στο τουρνουά Special Olympics Unified στο άθλημα του μπόουλινγκ (Bowling Mega Place, Περιοχή Βλήτες, ώρα: 10.00-13.00).
Την Κυριακή, στην Κέρκυρα, η 6η Κοινότητα Ανιχνευτών Κέρκυρας θα συμμετέχει στο τουρνουά Special Olympics Unified στο άθλημα του μπόουλινγκ (Star Bowl, Αλυκές Ποταμού, ώρα: 10.00-13.00). Την ίδια ημέρα στην Αθήνα, στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το 1ο και το 2ο Σύστημα Προσκόπων Γλυφάδας, το 3ο Σύστημα Προσκόπων Βούλας καθώς και πλήρωμα ιστιοπλόων του ΣΕΠ θα συμμετάσχουν στην επίδειξη αθλημάτων και προγραμμάτων των Special Olympics (10.00-14.00).
Την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016 στην Αλεξανδρούπολη ενήλικα στελέχη του 1ου και 2ου Συστήματος Αλεξανδρούπολης θα συμμετέχουν στην επίδειξη αθλημάτων καλαθοσφαίρισης και επιτραπέζιας αντισφαίρισης των Special Olympics (Κλειστό Γήπεδο Αλεξανδρούπολης «Μ. Παρασεκευόπουλος», 10.00-13.00).
Το ΣΕΠ με 106 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας και εθελοντικής προσφοράς στο γίγνεσθαι της κοινωνίας, αποτελεί τη μεγαλύτερη εθελοντική, πολιτική, μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους στην Ελλάδα, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις, η οποία στηρίζεται στην εθελοντική, υπεύθυνη προσφορά των ενηλίκων καταρτισμένων στελεχών της για να επιτεύξει την αποστολή της. Φέτος γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού μαζί με τα Special Olympic Hellas μία ακόμη οργάνωση που οφείλει την ύπαρξή της στην ενέργεια, την αφοσίωση και τον ενθουσιασμό χιλιάδων εθελοντών.