Στην αθώωση του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και άλλων επτά κατηγορουμένων για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας με εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί σε γλάστρα σε βάρος του ξενοδόχου Αθηναγόρα Ανδρεαδάκη στις 15 Ιουνίου 2012 προχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής το Μεικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο της Αθήνας.

Για την υπόθεση αυτή είχε σχηματισθεί δικογραφία ύστερα από πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής που είχε βασισθεί σε αναλύσεις τηλεφωνικών κλήσεων και υποκλοπές, σε καταθέσεις μαρτύρων και άλλες σύνθετες έρευνες.
Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες, ενώ κανείς εξ αυτών δεν έδειξε τον Λ. Λαυρεντιάδη (εκπροσωπείτο νομικά από τους κκ. Χαράλαμπο Λυκούδη και Νίκο Κωνσταντόπουλο) ως ηθικό αυτουργό της επίθεσης.
Ένας, μάλιστα, εκ των κατηγορουμένων ως φυσικών αυτουργών της παράδοσης του δέματος-«βόμβα» κατονόμασε πρόσωπο κυπριακής καταγωγής που φέρεται να του ζήτησε να παραδώσει τη γλάστρα. Χωρίς ωστόσο όπως υποστήριξε να γνωρίζει το περιεχόμενό της. Ωστόσο και το θύμα της βομβιστικής επίθεσης δήλωσε ότι δεν θεωρεί πως από τον εν λόγω επιχειρηματία -πρωταγωνιστή της υπόθεσης Proton Bank- εκπορεύθηκε η εναντίον του επίθεση.
Ο Λ. Λαυρεντιάδης αρνήθηκε ότι ήταν ο κάτοχος του κινητού τηλεφώνου μέσω των οποίων έγιναν επίμαχες κλήσεις με τους φυσικούς αυτουργούς. Απαλλακτική ήταν και η πρόταση του εισαγγελέα, ο οποίος διατύπωσε το σκεπτικό ότι «οι δράστες διένυσαν 40χιλιόμετρα με τη γλάστρα, κάτι που δεν θα είχαν πράξει αν ήξεραν ότι μέσα σε αυτό υπήρχε χειροβομβίδα».