«Κάποιοι συμπατριώτες μου με πήραν τηλέφωνο τον Οκτώβριο του 2014 και με ρώτησαν αν ενδιαφερόμουν να κάνω μία δουλειά για να βγάλω χρήματα. Εγώ, επειδή μόλις είχα βγει από τη φυλακή και ήμουν άφραγκος, έδειξα ενδιαφέρον για αυτή τη δουλειά. Κατόπιν πολλών τηλεφωνημάτων και συνεννοήσεων με διαφόρους συμπατριώτες μου, των οποίων δεν θυμάμαι τα ονόματα, κλείστηκε ραντεβού σε κάποια πλατεία στην περιοχή της Κηφισιάς.

»Εκεί ήλθαν δύο αυτοκίνητα με τέσσερα με πέντε άτομα. Εγώ συνομίλησα με το ένα από τα άτομα που ήταν καλοντυμένος και φορούσε κοστούμι. Οι υπόλοιποι μου έδιναν την εντύπωση ότι ήταν σωματοφύλακές του.

»Ο ανθρωπος αυτός μου είπε ότι η “δουλειά” που ήθελε να μας αναθέσει είναι να σκοτώσουμε έναν άνθρωπο και μου έδωσε τη διεύθυνσή του στην Πεντέλη και μου επέδειξε μια φωτογραφία που απεικονιζόταν το σπίτι του και έξω από αυτό το αυτοκίνητό του. Μου είπε ακόμη ότι το άτομο αυτό φεύγει κάθε πρωί από το σπίτι του 7.00 με 8.00 το πρωί. Μου είπε ότι για αυτή τη δουλειά θα μου έδινε 100.000 ευρώ. Μου είπε χαρακτηριστικά ότι αφού θα τον άκουγε από την τηλεόραση ότι τελείωσε η “δουλειά”, ήξερα πού θα τον έβρισκα, δηλαδή μέσω των γνωστών μου από τους οποίους κλείστηκε το ραντεβού».

Έτσι περιγράφει ο 33χρονος Αλβανός «συμβόλαιο θανάτου» που φέρεται να του είχε ανατεθεί με στόχο έναν 60χρονο δικηγόρο ο οποίος είχε τραυματισθεί σε «ενέδρα» στην οδό Φειδίου στην Πεντέλη στις 3 Νοεμβρίου 2014. Λίγες ημέρες αργότερα, στις 22 Νοεμβρίου 2014, είχε αιματοκυλίσει μπαρ στο Μικρολίμανο με 14 τραυματίες νεαρούς θαμώνες. Πρόκειται για μία από τις πλέον σπάνιες φορές στα ελληνικά εγκληματολογικά χρονικά που πληρωμένοι εκτελεστές αναφέρονται –με χαρακτηριστική μάλιστα άνεση– στη φερόμενη ανάθεση μίας δολοφονικής επίθεσης, στον ηθικό αυτουργό, στο «αντίτιμο» του συμβολαίου κ.λπ.

Ο εν λόγω δράστης, στην κατάθεση που έδωσε στις 16 Νοεμβρίου 2016 στον 27ο τακτικό ανακριτή, κατονομάζει ως εντολέα στο «ραντεβού» της Κηφισιάς βασικό κατηγορούμενο

για το σκάνδαλο της Energa Power. Ο δικηγόρος, που έγινε στόχος, παρίστατο σε αυτή τη δίκη ως πολιτική αγωγή, εκπροσωπώντας τα συμφέροντα του Δημοσίου, δύο χρόνια πριν από την αιματηρή επίθεση. Σε προηγούμενες καταθέσεις του είχε αναφέρει ότι η επίθεση εναντίον του είχε εκπορευθεί από τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο για το σκάνδαλο Energa επειδή του είχε ζητήσει να επιστρέψει μεγάλο τμήμα των χρημάτων που είχε υπεξαιρέσει (συνολικά 270 εκατ. ευρώ) η εν λόγω εταιρεία.

Αυτή η μαρτυρία του φέρεται τώρα να επιβεβαιώνεται από τους αλβανούς φυσικούς αυτουργούς. Σημειώνεται ότι ένας ακόμη Αλβανός, παλιός συνεργός του πρωταγωνιστή του «μακελειού στο Μικρολίμανο» και του οποίου είχε βρεθεί DNA στον χώρο της αιματηρής επίθεσης στην Πεντέλη, έχει επίσης μιλήσει (χωρίς τόσο σαφή στοιχεία) για «συμβόλαιο θανάτου» και για το ραντεβού της Κηφισιάς.

«Ασυνήθιστο…»

Ωστόσο υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και νομικοί εκφράζουν αμφιβολίες για τις εν λόγω καταθέσεις αφού, όπως αναφέρουν, «φαίνεται ασυνήθιστη αυτή η ξαφνική διάθεση “αποκαλύψεων” από τους αλβανούς εκτελεστές, δεν δίνουν σαφή στοιχεία για τους μεσάζοντες στο κλείσιμο συμβολαίου θανάτου, ούτε φαίνεται πιστευτό ότι ο επιχειρηματίας σε μια συνάντηση για μία πληρωμένη εκτέλεση να ζήτησε να είναι παρόντες και τόσα ακόμη άτομα.

Επιπλέον έχουν υπάρξει ενδείξεις για περίεργες συνεννοήσεις αλβανών ποινικών και ιδιωτών για να υπάρξουν αυτές οι ξαφνικές ομολογίες. Δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο να πρόκειται και για απόπειρα απόσπασης χρημάτων από εμπλεκόμενους στην υπόθεση. Ωστόσο όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά…».