Ενδεχόμενη εμπλοκή «ανταρτών πόλης» στη ληστεία που σημειώθηκε στo υποκατάστημα της Alpha Bank στην πλατεία Ευαγγελιστρίας στους Αγίους Θεοδώρους το μεσημέρι της Τετάρτης ερευνά τις τελευταίες ώρες η ΕΛ.ΑΣ. Μέχρι στιγμής όμως δεν υπάρχουν σαφή στοιχεία που οδηγούν σε αυτή την κατεύθυνση.

Δύο ένοπλοι που φορούσαν αποκριάτικες μάσκες εισέβαλαν στο υποκατάστημα, άρπαξαν από τα ταμεία περίπου 3.500 ευρώ και εξαφανίστηκαν όταν χτύπησε αιφνιδιαστικά ο συναγερμός. Την ώρα που διέφυγαν με ΙΧ που οδηγούσε τρίτος συνεργός τους, στο σημείο κατέφθαναν αστυνομικοί που είχαν ειδοποιηθεί από το σύστημα συναγερμού που είχε ενεργοποιήσει υπάλληλος της τράπεζας. Οι δράστες πυροβόλησαν τρεις φορές στον αέρα και σε μικρή απόσταση έκαψαν το αυτοκίνητο. Το ΙΧ είχε πιθανόν πλαστή πινακίδα (αντιστοιχούσε σε κάτοικο της Κηφισιάς).

Οι αστυνομικοί δεν συνδέουν τουλάχιστον άμεσα τη συγκεκριμένη ληστεία με ένοπλη οργάνωση ή με την καταζητούμενη Πόλα Ρούπα (θεωρείται ύποπτη για συμμετοχή προ δύο μηνών σε ληστεία τράπεζας στη Φθιώτιδα) λόγω της «χαμηλής» σχετικά οργάνωσής της, της μικρής λείας αλλά και του λίγου χρόνου παραμονής των δραστών εντός του τραπεζικού καταστήματος.

Επιπλέον από μαρτυρίες αυτοπτών οι δράστες δεν φαίνεται εντός της τράπεζας να προχώρησαν σε αναφορές για «απαλλοτρίωση», για «ληστεία των τραπεζών και όχι των πολιτών» και άλλες σχετικές αναφορές στις οποίες έχουν προχωρήσει αντιεξουσιαστές σε προηγούμενες ληστρικές επιδρομές. Όμως το γεγονός ότι χτύπησε ο συναγερμός της τράπεζας ίσως άλλαξε τα αρχικά σχέδιά τους και επιταχύνθηκαν οι κινήσεις τους.

Οι αξιωματικοί επιχειρούν να συνεκτιμήσουν όλα τα δεδομένα της υπόθεσης προκειμένου να οδηγηθούν σε ασφαλή συμπεράσματα. Μιλώντας για την υπόθεση αφήνουν «ανοιχτά ακόμη όλα τα ενδεχόμενα».