Κατά του Άκη Τσοχατζόπουλου, πρώτου του εξαδέλφου και πρώην υπουργού, έβαλε ακόμη μια φορά ο Νικόλαος Ζήγρας, κατά την απολογία του, την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, στη δίκη για τις προμήθειες στα εξοπλιστικά προγράμματα των υποβρυχίων και των TOR-M1, ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.
Ο Ζήγρας κατονόμασε τον Τσοχατζόπουλο ως τελικό αποδέκτη μιζών για την προμήθεια των δύο εξοπλιστικών προγραμμάτων, δηλώντας, παράλληλα, μετανιωμένος για την εμπλοκή του στην υπόθεση και ζητώντας την επιείκεια του Δικαστηρίου.
«Είμαι ο μόνος που δηλώνει ένοχος ανάμεσα σε 18 κατηγορουμένους», είπε χαρακτηριστικά. «Ανέλαβα την ευθύνη για τις πράξεις μου. Απολογήθηκα πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2012 (σσ: συνελήφθη τον Απρίλιο του 2012), διότι ο πρώην συνήγορος μου και νυν πρόεδρος του ΔΣΑ μου είχε επιβάλει τη σιωπή (…). Δέχθηκα απειλές για τη ζωή μου. Ο τωρινός συνήγορός μου ξυλοκοπήθηκε έξω από το σπίτι του την ημέρα της απολογίας μου. Τα παιδιά μου στη Θεσσαλονική δέχθηκαν απειλές για τη ζωή τους. Οι απειλές συνεχίζονται και σήμερα μέσα στο Δικαστήριο».
Ο Νίκος Ζήγρας τόνισε ότι παραπλανήθηκε από τον πρώην υπουργό, καθώς δεν του είχε πει για την προέλευση των χρημάτων.
«Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου, Ντίνος Μιχαηλίδης, μου είπε ξεκάθαρα. Η αλήθεια είναι μία και αποκαλύπτεται από τα έγγραφα που έρχονται από την Ελβετία. Ο ίδιος ο Άκης Τσοχατζόπουλος το γνωρίζει. Βρέθηκα ξαφνικά από το πουθενά να έχω επαφές με πολιτικούς, εργοστάσια, πολλά χρήματα. Μου γνώρισε ο Άκης Τσοχατζόπουλος τον Ντίνο Μιχαηλιδη ως φίλο του που εκπροσωπεί αραβικά funds και θα έκαναν επενδύσεις σε ακίνητα. Τελικά όπως μου είπε ο Μιχαηλίδης τα χρήματα προέρχονταν από εξοπλιστικά προγράμματα, μίζες από ρωσικούς πυραύλους και αντισταθμιστικά».

Σε αποστροφή του, με χαρακτηριστικά προσωπικής εξομολόγησης, αναγνώρισε ότι ο Τσοχατζόπουλος τον στήριξε στην περιπέτεια της υγείας του. «Με έσωσε από τον θάνατο και αυτό με έκανε να νιώθω μια τεράστια ευγνωμοσύνη», τόνισε, προσθέτοντας ότι αργότερα κατάλαβε πως όλα έγιναν με υστεροβουλία.

Οι εκλογικές αναμετρήσεις
Ο Ζήγρας περιέγραψε πώς ο Τσοχατζόπουλος ξόδεψε περίπου 2,5 εκ ευρώ στις εκλογικές αναμετρήσεις του 2004 και του 2007.
«Ξόδεψε πάνω από 2,5 εκ ευρώ ανα εκλογική περίοδο. Έλεγε ότι πρέπει να εκλεγεί για να έχει βουλευτική ασυλία».
«Πως πλήρωνε τις διακοπές στη Σαρδηνία με ιδιωτικό αεροπλάνο; Πως πλήρωσε το γάμο του στο Παρίσι; Τα βαφτίσια του παιδιού του στο Πατριαρχείο; Πως αγοράστηκαν ακίνητα της Λεωφόρου Νίκης στη Θεσσαλονίκη, το Παλαιό Ψυχικό, τη Δεινοκράτους, το διαμέρισμα και το υπόγειο στην οδό Κεφαλληνίας, το διαμέρισμα στην Ευελπίδων, εκείνα στους Αμπελόκηπους, την Αρεοπαγίτου, το Φαληρικό δέλτα, το ποσοστό σε κέντρο διασκέδασης στη Πατησίων, το διαμερίσμα της πρώην συζύγου του στο Βερολίνο;»
Ο Νίκος Ζήγρας παραδέχθηκε ότι δρούσε ως αχυράνθρωπος του πρώην υπουργού, ενώ τόνισε
ότι όλες οι αγοροπωλησίες ακινήτων με την εμπλοκή υπεράκτιων εταιριών ήταν εικονικές, χωρίς τίμημα, μόνον με λογιστικές καταγραφές.