Στον διεθνούς φήμης σουηδό καθηγητή Άρνε Στριντ για τη συμβολή του στη μελέτη και προστασία της ελληνικής χλωρίδας θα απονείμει σήμερα, Τετάρτη, το βραβείο «Βύρων Αντίπας» η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης.
Η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης συμπληρώνει φέτος 65 χρόνια αδιάλειπτου αγώνα για την προστασία της ελληνικής φύσης και είναι η παλαιότερη περιβαλλοντική μη κυβερνητική οργάνωση πανελλήνιας εμβέλειας. Δραστηριοποιείται σε προγράμματα προστασίας και διατήρησης της φύσης, περιβαλλοντική εκπαίδευση, ενημέρωση, ευαισθητοποίηση του κοινού και αειφορική διαχείριση στον τουριστικό τομέα.
Το βραβείο, θεσμοθετημένο εις μνήμην του επί δεκαετίες γενικού της γραμματέα, μια από τις σημαντικότερες μορφές του περιβαλλοντικού χώρου στην Ελλάδα, απονέμεται σε προσωπικότητες ή φορείς που αναγνωρισμένα έχουν προσφέρει στην προστασία της ελληνικής φύσης. Μεταξύ των βραβευθέντων συγκαταλέγονται, το 2005 ο εκ των ιδρυτών του WWF International και διεθνούς φήμης περιβαλλοντολόγος Λουκ Χόφμαν και το 2011 ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.