Με νέα… χειμαρρώδη παρουσία του σε ραδιοφωνική εκπομπή ο υφυπουργός Παιδείας κ. Κώστας Ζουράρις επιτέθηκε εκ νέου στον επικεφαλής του εθνικού διαλόγου για την Παιδεία, καθηγητή κ. Αντώνη Λιάκο, αναφέροντας μάλιστα ότι δεν έγινε αποδεκτό στο σύνολό του το πόρισμα του διαλόγου από ενώσεις καθηγητών και την ομοσπονδία τους.
Σε εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού Alpha 98,9 τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, ο κ. Ζουράρις αναφέρθηκε στο θέμα του θανάτου του ηγέτη της κουβανικής επανάστασης Φιντέλ Κάστρο χρησιμοποιώντας υβριστικές εκφράσεις σε βάρος εκείνων που τον χαρακτήρισαν «δικτάτορα», αναφέρθηκε στον εθνικό διάλογο για την Παιδεία και στον κ. Λιάκο, στον Μίκη Θεοδωράκη, στον μητροπολίτη Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιο τον οποίο χαρακτήρισε «φασισταριό», αλλά και στα αγαπημένα του θέματα περί «ιστορικής συνέχειας» των Ελλήνων.
«Δεν έχω την πρόθεση να μπω σε διαδικασία αντιπαράθεσης με τον υφυπουργό κ. Ζουράρη (η αρλουμπολογία δεν αντιμετωπίζεται με επιχειρήματα) αλλά όσα είπε στο ραδιόφωνο του Alfa είναι παντελώς ανυπόστατα. Τόσο ως προς την αποχώρησή μου από το υπουργείο λόγω των αντιδράσεων της ΟΛΜΕ, όσο επίσης και όσα μου αποδίδει ως προς το θέμα συνέχεια/ασυνέχεια του έθνους. Παντελώς ανυπόστατα» απάντησε ο κ. Λιάκος μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook.
«Δεν μπαίνω σε συζήτηση για τα ζητήματα αυτά, τα γραπτά μου είναι δημόσια δεν έχουν ανάγκη συνηγορίας. Θα σταθώ όμως στο ύφος της συνέντευξης και την ανακοίνωση ότι του έχει ανατεθεί η ευθύνη της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό, αλλά και στο δημοτικό σχολείο. Ολική καταστροφή! Δυστυχώς το φαινόμενο Ζουράρη δείχνει, μαζί με την κρίση στο υπουργείο Πολιτισμού, ότι υπάρχει ευρύτερο πρόβλημα. Η κυβέρνηση δεν έχει στρατηγική στα ζητήματα που αφορούν τον Πολιτισμό και την Παιδεία. Ο άξονας παιδείας-πολιτισμού δεν είναι δευτερεύων σε σχέση με τον άξονα της οικονομίας. Η αποτυχία εδώ θα πληρωθεί ακριβά και με συνέπειες σε βάθος χρόνου» σημειώνει χαρακτηριστικά.