από metereologos.gr
Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018
 
 

«Οι κλοπές ήταν... στερεοφωνικά και οι βαριοπούλες των γυναικών μας»!

Σπαρταριστοί διάλογοι των μελών της «μαφίας των Ρομά»
«Οι κλοπές ήταν... στερεοφωνικά και οι βαριοπούλες των γυναικών μας»!
Κατηγορούμενος με φαντασία ισχυρίστηκε ότι στη σύζυγό του ανήκε – εκτός από μια Porsche και μια τσάντα Luis Vuitton – και μια... βαριοπούλα που βρέθηκε στην κατοχή του
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Θύματα παρεξήγησης, λάτρεις της τέχνης της ωρολογοποιίας αλλά και δέκτες «οραμάτων» που τους υποδείκνυαν διάφορα πολύτιμα αντικείμενα ή όπλα εμφανίστηκαν πολλά μέρη της «μαφίας των Ρομά» στις απολογίες που έδωσαν προ μερικών ημερών στον ανακριτή κατά της διαφθοράς κ. Δημήτρη Φούκα. Οι αναφορές των κατηγορουμένων περιλαμβάνουν εντυπωσιακές δικαιολογίες, όπως ότι οι τηλεφωνικές συνομιλίες για επικείμενους στόχους αφορούσαν... ελευθέρωμα τραπεζιού για χαρτοπαιξία, ότι ο κωδικός «ράδιο» για τις κλοπές αφορούσε τελικώς «προβληματικά στερεοφωνικά» αλλά και ότι τα πολυτελή ΙΧ, τα χρυσαφικά κ.ά. είτε ανήκαν στις συζύγους των συλληφθέντων είτε ήταν «λατρεμένα δώρα» των γονιών τους. Αμίμητη είναι ωστόσο η απολογία ενός εκ των «εγκεφάλων» του κυκλώματος που απέδωσε στη σύζυγό του ότι της ανήκε - εκτός από μια Porsche, μια τσάντα Luis Vuitton - και μια... βαριοπούλα που βρέθηκε στην κατοχή του.

Εντυπωσιακά στοιχεία σε αυτόν τον κύκλο των απολογιών είναι οι αναφορές που υπάρχουν από μέλη της «μαφίας των Ρομά» για την ειδοποίηση από αστυνομικούς. Επιπλέον, μόνο δύο εξ αυτών ομολόγησαν τη συμμετοχή τους στην εγκληματική οργάνωση, μιλώντας για χρέη που είχαν στην Εφορία και για ρυθμίσεις πληρωμής λογαριασμών από τη ΔΕΗ...

Το «ράδιο» και ο «Ελληνας»

Στις 3 Νοεμβρίου 2016 η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στην εξάρθρωση κυκλώματος στο οποίο συμμετείχαν 41 άτομα, κυρίως Ρομά, που είχαν προχωρήσει σε περισσότερες από 1.000 κλοπές και διαρρήξεις σε όλη την Ελλάδα. Για τη σύλληψή τους η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε περισσότερες από 60 έρευνες, ενώ κατέσχεσε 600.000 ευρώ σε μετρητά, 120 κιλά ασημιού σε ράβδους, φύλλα χρυσού, χρυσές λίρες, πλήθος χρυσαφικών - κοσμημάτων μεγάλης αξίας και περισσότερα από 60 πολυτελή οχήματα. Τουλάχιστον οι μισοί από τους συλληφθέντες προφυλακίστηκαν.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ., τα μέλη του κυκλώματος ανέφεραν συνθηματικά ως «ράδιο», «ραδιόφωνο» ή «κασετόφωνο» τις κλοπές και τις διαρρήξεις, ενώ η έκφραση «έχω Ελληνα» αφορούσε τη συνεργασία με κάποιον πληροφοριοδότη. Ενας εκ των βασικών κατηγορουμένων όμως υποστήριξε ότι «έψαχνα ηχοσύστημα, επειδή το ήθελα για τον αρραβώνα της αδελφής μου, για τον οποίο γινόταν γλέντι από το απόγευμα και το δικό μας στερεοφωνικό στο σπίτι είχε πάθει βραχυκύκλωμα και δεν δούλευε λόγω των πολλών ωρών συνεχούς λειτουργίας του».

Το ίδιο μέλος της μαφίας που δηλώνει βοηθός στις εργασίες του πατέρα του, ο οποίος παρουσιάζεται σαν «εργολάβος, κατασκευαστής παραπηγμάτων στις λαϊκές αγορές», σχετικά με συνομιλία του για «στόχευση σπιτιού» σημειώνει: «Θέλαμε να παίξουμε χαρτιά σε ένα μαγαζί στου Γκύζη και ελευθερώθηκε τραπέζι, όπως με πληροφόρησε ο... (σ.σ.: αναφέρει τα όνομα άλλου κατηγορουμένου) από την επαφή του με έναν έλληνα γνωστό του που συμμετείχε στα παιχνίδια. Τον αποκαλούμε Ελληνα, όπως αποκαλούμε οποιονδήποτε δεν είναι της φυλής μας».

Αλλη συνομιλία του για κλοπιμαία το ίδιο άτομο την αποδίδει στο ότι αφορά λάμπες, κλοπιμαία αλλά και ρολόγια δώρα του πατέρα του. Σε μια άλλη συνομιλία που ζητά από έναν κατηγορούμενο για κλεπταποδόχο να σταματήσουν για λίγο χρονικό διάστημα τη συνεργασία τους - επειδή υπήρχαν υποψίες για αναζητήσεις της ΕΛ.ΑΣ. -, αυτό το αποδίδει στο «να ξεκουραστεί ο κλεπταποδόχος διότι είχε πιεσθεί από μαθήματα ωρολογοποιίας που έκανε».

Η εμπλοκή ενστόλων

Ενας άλλος βασικός κατηγορούμενος, που φέρεται να είχε ασυρμάτους της ΕΛ.ΑΣ. και να κατηύθυνε και να ειδοποιούσε τους συνεργάτες του σε κλοπές και διαρρήξεις, απέδωσε την κύρια ευθύνη στον αδελφό του που απέφυγε τη σύλληψη. Αυτός απλώς αναγκάστηκε να τον συνδράμει, χρησιμοποιώντας ένα εντυπωσιακό επιχείρημα για να αναδείξει τον υποβαθμισμένο ρόλο του.

Οπως είπε, «όταν ο αδελφός μου ειδοποιήθηκε από τους αστυνομικούς (σ.σ.: δηλαδή ομολογεί την εμπλοκή ενστόλων, κάτι το οποίο φαίνεται και από ηχογραφημένες συνομιλίες) ενημέρωσε άλλα άτομα να αποφύγει τη σύλληψη αλλά όχι εμένα». Συμπληρώνοντας: «Αυτή είναι η αλήθεια που λέω με όλη μου την ψυχή».
Ενας άλλος κατηγορούμενος που δήλωσε ότι είχε εργασθεί ως ωρομίσθιος στην Πυροσβεστική αλλά και ναυαγοσώστης παραδέχθηκε ότι ήταν τσιλιαδόρος σε πολλές από τις διαρρήξεις, ύστερα από σχετική πρόταση που είχε σε γυμναστήριο από ηγετικό μέλος της μαφίας. Αφού επικαλέστηκε σειρά οικονομικών προβλημάτων, ανέφερε: «Η στιγμή της σύλληψής μου επιβεβαίωσε τους χειρότερους εφιάλτες μου και ήταν για εμένα μια κάθαρση».

Τέχνη και τεχνική κατάρτιση

Ενας κατηγορούμενος για κλεπταποδοχή δήλωσε εραστής της τέχνης των ρολογιών και ότι οι Ρομά τον προτιμούσαν για την τεχνική κατάρτισή του και μόνο. Οσον αφορά την κατοχή τόσο πολλών τιμαλφών από τους Ρομά, θυμήθηκε ότι «είναι παρούσες στη μνήμη όλων μας από τα παιδικά μας χρόνια ακόμη εικόνες από τσιγγάνες με χρυσά δόντια». Ενας άλλος μάρτυρας, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε παλιό όπλο, ανέφερε ότι «ανευρέθη μετά από όνειρο που είδε η αδελφή μου στο υπόγειο του πατρικού μου σπιτιού, μαζί με την εικόνα του Ταξιάρχου Μιχαήλ, και έκτοτε αποτελεί το ιερότερο των θρησκευτικών συμβόλων της οικογένειας μου».

Τέλος, σε συμπληρωματικό διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ. εντυπωσιάζουν οι καταθέσεις συγγενών ιερέα ναού του Κερατσινίου, από όπου μέλη της μαφίας των Ρομά αφαίρεσαν 83.000 ευρώ, 80.000 δολάρια και 182 στερλίνες τον Αύγουστο του 2016. Σύμφωνα με τις καταθέσεις, η ληστεία αυτή οργανώθηκε από νεαρό Ρομά που δήλωνε γυμναστής και μοντέλο και δημιούργησε ερωτική σχέση με τη 13χρονη κόρη ενός εκ των ιερέων. Το εν λόγω άτομο είναι κατηγορούμενος για την υπόθεση. Το κορίτσι λίγες ημέρες μετά την εν λόγω κλοπή επέστρεψε στο σπίτι της.


HeliosPlus
Κοινωνία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (3)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Σπαρταριστοί διάλογοι των μελών της «μαφίας των Ρομά» | 18/11/2016 21:29
  Gyftoi legontai kyrie elenkta, alla sou to apogoreuse to afentiko sou ... giftoi einai kai tha minoune , kleftes, pseftes, kai foniades ek peristaseos , kyrios ton idion to paidion tous pou ta ekmetaleuontia aneleita...Auta lypame , pou den exoun polles elpides gia na ksefigoun . Mono ligoi katorthonoun na ksekopsoun apo tin gyftia, kai na doun aspri mera.
  jan
  απάντηση00
   
   
  ΟΛΟΙ_ΜΕΣΑΑΑΑ | 18/11/2016 20:03
  αυτοί δεν έχουν ούτε ιερό ουτε όσιο.Μόνιμο βραχιολάκι στο χέρι ακόμα και μετα από 20 χρόνια φυλακής.Προφανώς μπουζούριασμα θα φάνε χοντρό.
  ΑΝΕΡΓΟΣ
  απάντηση00
   
   
  Είναι απίστευτοι οι κουμπάροι!!! | 18/11/2016 10:53
  Εγώ, αν ήμουν δικαστής, θα έμπαινα στον πειρασμό να τους αθωώσω και να τους αφήσω όλους ελεύθερους λόγω του χιούμορ τους! Θα τους έπαιρνα φυσικά πίσω τα κλεμμένα, αλλά θα τους χάριζα και μερικά κασετοφωνάκια, κάμποσα φο μπιζού για τις γυναίκες τους, κι από ένα αυτοκινητάκι «ντε σε βο» για να έχουν να κινούνται... Θα τους άφηνα και τη βαριοπούλα, (για την περίπτωση που θα χαλάσει το αυτοκινητάκι:)
  πειραχτήρι:)))
  απάντηση179
   
-