Προσωρινές τροποποιήσεις δρομολογίων ή και μεταφοράς της αφετηρίας λεωφορείων τρόλεϊ και τραμ σε οδούς περιμετρικά του Πολυτεχνείου και σε όλο το κέντρο της πόλης, θα ισχύσουν ως και την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου

Οι αλλαγές ξεκίνησαν από τις 6.00 το πρωί της Τρίτης, ανάλογα με τις υποδείξεις και τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ., λόγω των εκδηλώσεων εορτασμού της 43ης επετείου του Πολυτεχνείου.

Οι τροποποιήσεις θα διαρκέσουν έως τις 6.00 το πρωί της Παρασκευής με στόχο την ασφαλή κυκλοφορία των μέσων μαζικής μεταφοράς και του επιβατικού κοινού.

Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στο πληροφοριακό κέντρο ΟΑΣΑ (11 185).

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις Πέμπτη για το Πολυτεχνείο

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την πλατεία Κάνιγγος ισχύουν και την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων για την 43η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Οι ρυθμίσεις αυτές θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες. Θα κορυφωθούν την Πέμπτη, ημέρα της πορείας, οπότε θα επεκταθούν σταδιακά στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου που περικλείεται από τις οδούς-λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους τους.

Η Τροχαία ζητά από τους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, της διαδρομής της πορείας και περιμετρικά της πρεσβείας των ΗΠΑ, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου.

Οι κινητοποιήσεις τις επόμενες ημέρες

Συνεχίζονται από αύριο, Παρασκευή, και την ερχόμενη εβδομάδα οι στάσεις εργασίας σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ, προκαλώντας νέα ταλαιπωρία στο επιβατικό κοινό.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς, όπως αυτές έχουν εξαγγελθεί από τα Σωματεία εργαζομένων, έχουν ως εξής:

  • Παρασκευή 18 Νοεμβρίου: στάση εργασίας από την έναρξη έως τις 10:00 σε μετρό και τραμ και από τις 12:00 έως τις 16:00 στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο
  • Δευτέρα 21 Νοεμβρίου: στάση εργασίας από την έναρξη έως τις 10:00 σε ηλεκτρικό σιδηρόδρομο
  • Τρίτη 22 Νοεμβρίου: στάση εργασίας από τις 12:00 έως 16:00 σε μετρό και τραμ
  • Πέμπτη 24 Νοεμβρίου: στάση εργασίας από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο
  • Σάββατο 26 Νοεμβρίου: στάση εργασίας στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας
  • Δευτέρα 28 Νοεμβρίου: στάση εργασίας στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10:00
  • Τετάρτη 30 Νοεμβρίου: στάση εργασίας στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο από τις 12:00 έως τις 16:00
  • Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου: στάση εργασίας στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας