Ερωτήματα αλλά και αγωνία προκαλεί στην ΕΛ.ΑΣ. η ξαφνική «σιωπή» της οργάνωσης Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς περίπου 20 ημέρες μετά τη βομβιστική επίθεση στην κατοικία της εισαγγελέως κυρίας Γεωργίας Τσατάνη και την προαναγγελία του σχεδίου «Νέμεσις» για νέες επιθέσεις. Οι αστυνομικοί φοβούνται ότι σύντομα θα υπάρξει πιο εντυπωσιακό ή και αιματηρό κτύπημα των «Πυρήνων» που θα συνοδεύεται από κείμενο το οποίο θα ορίζει πλέον ολόκληρο το σχέδιο που έχει «εξαγγείλει» η ένοπλη οργάνωση. Τα στελέχη των διωκτικών αρχών στέκονται και σε πρόσφατη αναφορά -σε διάρκεια δίκης- κρατούμενου ηγετικού μέλους των «Πυρήνων» για «αγώνα της «Συνωμοσίας» μέχρις εσχάτων».
Όταν η «Συνωμοσία» ανέλαβε λίγες ώρες μετά την έκρηξη την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στην οδό Ιπποκράτους, ανέφερε ότι σύντομα θα ακολουθήσει ολόκληρη η προκήρυξη, καθώς και η πρότασή μας για το σχέδιο «Νέμεσις». Όμως από τότε δεν υπάρχει καμία άλλη εμφάνιση ή κείμενο της οργάνωσης.
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. συνεκτιμούν ότι όταν στις 7 Ιουνίου 2012 έγινε η πρώτη βομβιστική επίθεση του σχεδίου «Φοίνικας» των «Πυρήνων» εναντίον της τότε διευθύντριας των Φυλακών Κορυδαλλού, ακολούθησε ύστερα από δύο ημέρες το κείμενο ανάληψης της ευθύνης και η ανάλυση του σχεδίου.
Τρεις ημέρες μετά επήλθε η δεύτερη «πράξη» του «Φοίνικα» με την επίθεση με στόχο ΙΧ σωφρονιστικού υπαλλήλου, δηλαδή με στόχευση από τον ίδιο χώρο και «θεματογραφία». Ακολούθησε ύστερα από 20 ημέρες η τρίτη ενέργεια με αποστολή του δέματος-βόμβα (δεν εξερράγη) σε πρώην υψηλόβαθμο αξιωματικό της Αντιτρομοκρατικής.
Τώρα οι αστυνομικοί υπολογίζουν ότι η καθυστέρηση στην αποστολή γενικότερου κειμένου για τη «Νέμεσι» οφείλεται σε κάποιους άγνωστους «τεχνικούς» λόγους ή επειδή υπάρχει προγραμματισμός για ένα πιο ισχυρό ένοπλο πλήγμα που ίσως καθυστερεί για άλλη αιτία. Πάντως στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη με τον συνδυασμό και της επετείου της 17Ν αλλά και του ταξιδιού στην Ελλάδα του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα αλλά και για άλλους εσωτερικούς λόγους.