Το Ηράκλειο αναμένεται να επισκεφθεί την Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, προκειμένου να συναντηθεί με φορείς και εργαζόμενους, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή γενικό γραμματέρα, αρμόδιο για θέματα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Σταμάτη Βαρδαρό.

Με βάση το πρόγραμμα που ανακοίνωσε η 7η ΥΠΕ, στις 9.00 το πρωί θα επισκεφθεί την Περιφέρεια Κρήτης και θα έχει συνάντηση με τον περιφερειάρχη, Σταύρο Αρναουτάκη και υπηρεσιακούς παράγοντες, για θέματα διαχείρισης κονδυλίων ΕΣΠΑ για την Υγεία.

Στις 10:00 θα επισκεφθεί το «Βενιζέλειο-Πανάνειο» Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου και θα έχει συνάντηση με τη διοίκηση και εργαζομένους, στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου.

Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου και συνάντηση με τη διοίκηση και εργαζομένους, ενώ το απόγευμα της Παρασκευής θα δώσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Παράλληλα ο Σταμάτης Βαρδαρός θα επισκεφτεί δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και θα έχει συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας για θέματα που αφορούν στο προγραμματισμό των ενεργειών, εν όψει της επικείμενης λειτουργίας νέων δομών αρμοδιότητας του.

Να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος Εργαζομένων του «Βενιζέλειου» Νοσοκομείου, με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του υπουργού Υγείας, δηλώνει «την αντίθεση του σε εθιμοτυπικές επισκέψεις τέτοιου τύπου καθώς σε καμία περίπτωση δεν μας έχουν πείσει για το σκοπό και την αποτελεσματικότητα τους» και καλεί τον κ. Ξανθό «να έχει σαφείς απαντήσεις για τα όσα δεν έχει κάνει μέχρι τώρα και όχι για τα όσα σκοπεύει να κάνει, γιατί πλέον δεν μπορεί να πείσει κανέναν».