Να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες για τη συγκρότηση των πρωτοβάθμιων Πειθαρχικών Συμβουλίων και του δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου για το 2017, ζητεί το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η θητεία των νέων πειθαρχικών συμβουλίων αρχίζει την 1η Ιανουαρίου και λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2017.

Κάθε υπουργείο, ΝΠΔΔ και περιφέρεια που έχει ένα ή περισσότερα πειθαρχικά συμβούλια, καθώς και οι δήμοι κάθε περιφερειακής ενότητας, εντός της οποίας εδρεύει το αρμόδιο για το προσωπικό τους Πειθαρχικό Συμβούλιο, καλούνται να καταρτίσουν την κατάσταση με τα ονόματα όλων των προϊσταμένων διευθύνσεων, των οποίων ο υπολειπόμενος χρόνος έως την αυτοδίκαιη λύση της υπαλληλικής τους σχέσης είναι τουλάχιστον τρία έτη, αναφέρει εγκύκλιος του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορου Βερναρδάκη.

Με την εγκύκλιο ζητείται, επίσης, από την ΑΔΕΔΥ και την ΠΟΕ – ΟΤΑ να υποδείξουν τους δύο εκπροσώπους τους μαζί με τους αναπληρωτές αυτών στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο. Οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ πρέπει να είναι μόνιμοι υπάλληλοι δημοσίων υπηρεσιών, ΝΠΔΔ ή περιφερειών, ενώ της ΠΟΕ – ΟΤΑ πρέπει να είναι μόνιμοι υπάλληλοι δήμων.