Σε 11 συλλήψεις για παράνομη παροχή υπηρεσίας στάθμευσης οχημάτων σε δημόσιο χώρο έναντι αντιτίμου έξω από κέντρα διασκέδασης στο κέντρο της Αθήνας προχώρησε η Τροχαία Αττικής.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο ελέγχων για τη δράση ατόμων που καταλαμβάνουν αυθαίρετα δημόσιους χώρους και τμήματα οδών και πεζοδρομίων για να εξασφαλίσουν θέσεις πάρκινγκ σε πελάτες νυχτερινών καταστημάτων, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής πραγματοποιήθηκε από τις Ομάδες Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής σχετική εξόρμηση.

Αποτέλεσμα ήταν η σύλληψη οκτώ Ελλήνων και τριών αλλοδαπών, που εργάζονταν ως παρκαδόροι (οι οκτώ) και ως προσωρινά υπεύθυνοι καταστημάτων.

Κατελήφθησαν να παραλαμβάνουν,έναντι χρηματικού αντιτίμου και χωρίς την έκδοση απόδειξης, τα οχήματα των πελατών που προσέρχονταν στα καταστήματα και να τα σταθμεύουν σε οδούς, πεζοδρόμια και λοιπούς δημόσιους χώρους που είχαν καταλάβει με κώνους, σιδερένια εμπόδια και άλλα σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Παράλληλα ενημερώθηκαν οι λοιπές συναρμόδιες υπηρεσίες (δήμος, ΣΔΟΕ κλπ), προκειμένου να επιβάλουν τα κατά περίπτωση προβλεπόμενα διοικητικά μέτρα.