Πολύωρο σκηνικό μικροέντασης από το πρωί της Δευτέρας επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας, στα Προσφυγικά.

Με αφορμή τη δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο, που σε αυτή τη φάση εξετάζει την υπόθεση της επίθεσης τάγματος εφόδου της ΧΑ σε βάρος μελών του ΠΑΜΕ τον Σεπτέμβριο του 2013 στο Πέραμα με απολογισμό εννέα τραυματίες, την εμφάνισή τους στην περιοχή έκαναν από τη μια αντιεξουσιαστές και από την άλλη χρυσαυγίτες, που θέλησαν να μπουν στο δικαστήριο.

Διμοιρία των ΜΑΤ δέχτηκε επιθέσεις με πέτρες από τους αντιεξουσιαστές, που είχαν βρει καταφύγιο στις ταράτσες των προσφυγικών κτιρίων.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε δύο συλλήψεις και 13 προσαγωγές, ενώ καταγράφονται φθορές σε σταθμευμένα οχήματα.

Σε αναρτήσεις τους σε ιστοσελίδα, οι αντιεξουσιαστές υποστηρίζουν ότι τα ΜΑΤ έσπασαν πόρτες σπιτιών στα Προσφυγικά και συνεπλάκησαν μαζί τους.


Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών για τα επεισόδια στον Αρειο Πάγο

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών σημειώνει ότι «για ακόμη μία φορά γίναμε μάρτυρες εγκληματικών ενεργειών από τους “γνωστούς” κύκλους που έχουν σαν στόχο την έννομη τάξη, την κοινωνική ειρήνη, τις περιουσίες των πολιτών και τις ζωές των αστυνομικών.

Μία συγκέντρωση – διαδήλωση στην περιοχή του Άρειου Πάγου με αφορμή την έναρξη των καταθέσεων στη δίκη της Χρυσής Αυγής για την υπόθεση των επιθέσεων σε βάρος μελών του ΠΑΜΕ τον Σεπτέμβριο του 2013 στο Εφετείο Αθηνών ήταν η αιτία για να παρεισφρήσουν και να λύσουν τις διαφορές τους με τη βία τα άτομα των “άκρων”. Τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στην περιοχή των Προσφυγικών της Λεωφ. Αλεξάνδρας είχαν σαν αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό συναδέλφων καθώς και την καταστροφή περιουσιών πολιτών και αστυνομικών των γύρω νοσοκομείων, καταστημάτων και του ΑΜΑ».

Παράλληλα η Ένωση καλεί «τους πολιτικούς φορείς να καταδικάσουν τέτοιες έκνομες ενέργειες οι οποίες έχουν σαν στόχο την κοινωνική ανωμαλία, την καλλιέργεια εντάσεων και τη δημιουργία νέων περιοχών που θα αποτελούν μελλοντικά “άβατα”. Επίσης καλούμε την επίσημη πολιτεία να βάλει φραγμό σε τέτοιου είδους πρακτικές και με ουσιαστικές πρωτοβουλίες να προστατεύσει τις ζωές και τις περιουσίες των ελλήνων πολιτών».

Τέλος, δηλώνει ότι «οι εργαζόμενοι αστυνομικοί δεν είναι υποχρεωμένοι αλλά ούτε και ο ρόλος τους είναι να γίνονται βορά των ορέξεων όλων αυτών των ακραίων στοιχείων τα οποία εκμεταλλεύονται την απουσία τις πολιτείας. Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζετε!».

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Εφετείο

Επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας, στο ύψος των δικαστηρίων, συγκεντρώθηκαν το πρωί της Δευτέρας μέλη του ΠΑΜΕ.

Αιτία η δίκη μελών της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο, για την επίθεση τάγματος εφόδου της σε βάρος στελεχών του, τον Σεπτέμβριο του 2013 στο Πέραμα, με απολογισμό εννέα τραυματίες.

Προσωρινά έκλεισε η κάθοδος της λεωφόρου Αλεξάνδρας από την Κηφισίας, ωστόσο αργότερα η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε.