Ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών η ανταπόκριση νέων ερευνητών από τα ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας, νέων επιχειρηματικών σχημάτων αλλά και απλών πολιτών που επιθυμούν να καταθέσουν την καινοτόμα ιδέα τους στον 1ο Διαγωνισμό Blue Growth –Patras.

Όπως έλεγαν δέχθηκαν πολλά ερωτήματα μέσω email ζητώντας διεκρινίσεις και οδηγίες για την κατάρτιση μίας πλήρους πρότασης, με αποτέλεσμα να δοθεί μια παράταση 10 ημερών στη λήξη του διαγωνιστικού μέρους. Έτσι οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καταθέτουν τις καινοτόμες προτάσεις τους στο bluegrowth@aephoria.net με τίτλο «Υποβολή πρότασης για Bluegrowth 19/11» ,έως τις 11 Νοεμβρίου.
Ο διαγωνισμός καινοτομίας στη θαλάσσια οικονομία «BlueGrowth – Patras Competition» διοργανώνεται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας*, από τον ΕΣΥΝΕΔΕ και την Ομοσπονδία ΕΣΥΝΕ, σε συνεργασία με το δίκτυο της «Aephoria».
Στόχος του διαγωνισμού είναι να αναδείξει και να επιβραβεύσει τις πρωτότυπες ιδέες «γαλάζιας επιχειρηματικότητας», έτσι ώστε να εξελιχθούν, να γίνουν γνωστές στο ευρύ κοινό και να αποκτήσουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση.
Οι θεματικές ενότητες που εντάσσονται στο Bluegrowth είναι οι εξής:
•Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών
• Ενέργεια & Περιβάλλον/ Πράσινη Ναυσιπλοΐα
•Καινοτομία στον Θαλάσσιο Πρωτογενή Τομέα- Αλιεία – Υδατοκαλλιέργειες
•Αειφόρος Θαλάσσιος Τουρισμός & Πολιτισμός
•Θαλάσσιες μεταφορές
•Διαχείριση Υδάτινων πόρων
Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος:
•Υπό ίδρυση ή νεοφυείς επιχειρήσεις καινοτομικών προϊόντων ή υπηρεσιών.
•Καινοτομικές επιχειρήσεις με χρόνο ζωής μικρότερο των 3 ετών που αναζητούν χρηματοδότηση από επενδυτές.
•Καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες που να έχουν δυνατότητες επέκτασης στο εξωτερικό.
Όλες οι προτάσεις θα αξιολογηθούν από το Advisory Board του Blue Growth.
Οι επικρατέστερες ομάδες θα διαγωνιστούν ζωντανά σε κοινό και κριτές στο «BlueGrowth – Patras event» το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016 στο Royal Theater.
Στην εκδήλωση θα προσκληθούν θεσμικοί φορείς, επιχειρηματίες, angel investors αλλά και ευρύ κοινό.
Οι νικητές του διαγωνισμού θα κερδίσουν πρόσβαση σε παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών αξίας 5.000 ευρώ, πρόσβαση στους χώρους εργασίας και στην υποστήριξη του δικτύου της Αειφορίας και του Blue Growth (http://www.aephoria.net/, http://www.bluegrowth.gr/)
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η πρωτοποριακή αυτή διαδικασία που γίνεται με τη συνεργασία του «Aephoria.net», καθιερώνει πλέον την Πάτρα σε πρωταγωνιστή της θαλάσσιας καινοτομίας και δημιουργεί μια «δεξαμενή σκέψης» για καινοτόμες πρωτοβουλίες νεοφυών επιχειρήσεων με διεθνή απήχηση.