«Ναυμαχία» ξέσπασε την Τρίτη μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρή Δρίτσα με αφορμή την τοποθέτηση του υπουργού σε ραδιοφωνική συνέντευξη για το ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων.
Σε ανακοίνωσή του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε: «Μετά τον κ. Σκουρλέτη, εμφανίζεται έτοιμος να εγκαταλείψει την κυβέρνηση και ο κ. Δρίτσας. Δηλώνει ότι είναι μια κυβέρνηση με αντιφάσεις και θυμάται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εναντίον των αποκρατικοποιήσεων.Αφού νομοθέτησαν όλοι μαζί το αιώνιο Υπερταμείο και τον «κόφτη» μισθών και συντάξεων, τώρα που βλέπουν το πολιτικό τέλος τους, παριστάνουν τους αντιστασιακούς σε ό,τι ήδη υπέγραψαν και ψήφισαν.Εκείνο που δεν κατάλαβαν ακόμη είναι ότι τις ιδεοληψίες και την ανικανότητά τους τις πληρώνουμε όλοι οι Έλληνες, ολόκληρη η χώρα, υποσκάπτοντας την προοπτική εξόδου από την κρίση».
Από την πλευρά του ο κ. Δρίτσας σε ανακοίνωση που εξέδωσε με τίτλο «Ούτε «πυροβολεί», ούτε στοχεύει» αναφέρει ότι «ως συνήθως, από διάφορες πλευρές, ενεργοποιήθηκε με θαυμαστή ταχύτητα ο γνωστός αντιπολιτευτικός μηχανισμός παραπλάνησης, δια της επίσης γνωστής μεθόδου αποσπασματικής και επιλεκτικής παρουσίασης των απαντήσεων. Καμία άλλη απάντηση σε όλα αυτά δεν χρειάζεται, παρά μόνο η παράθεση αυτούσιου του απομαγνητοφωνημένου κειμένου της συνέντευξης. Όσες και όσοι επιθυμούν, ας το διαβάσουν ολόκληρο και ας σχηματίσουν τη γνώμη τους, κατά τη δική τους κρίση».
Στο απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα της συνέντευξης που έδωσε ο κ. Δρίτσας στον ραδιοφωνικό σταθμό North98.0 της Θεσσαλονίκης και γνωστοποίησε το υπουργείο αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «οι προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν περιελάμβαναν, ως γνωστόν, ιδιωτικοποιήσεις. Αντίθετα πιστεύαμε ότι η αναπτυξιακή πορεία της χώρας, στους στρατηγικούς τομείς ιδιαίτερα, μπορεί να βασιστεί με σχεδιασμούς διαφορετικού χαρακτήρα που να έχουν βιωσιμότητα και μακροπρόθεσμη μεγιστοποίηση του κοινωνικού οφέλους. Η συμφωνία του περσινού καλοκαιριού κατέληξε, μεταξύ πολλών άλλων συμβιβασμών, που αναγκαστήκαμε να κάνουμε και στην αποδοχή της ιδιωτικοποίησης των εννέα επιχειρήσεων που η πορεία ιδιωτικοποίησής τους είχε ήδη δρομολογηθεί. Μεταξύ αυτών ήταν το λιμάνι του Πειραιά και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Και ο Πάνος Σκουρλέτης και όλοι μας και ο Πρωθυπουργός επιμένουμε ότι θα τηρήσουμε τα συμφωνηθέντα. Τα συμφωνηθέντα είναι αυτά και όχι καινούργια πράγματα που ενδεχομένως οι δανειστές, οι εταίροι, θέλουν να βάλουν στο τραπέζι. Εκεί λοιπόν, ο Πάνος Σκουρλέτης δεν κάνει μια προσωπική πολιτική, κάνει την πολιτική της κυβέρνησης, όπως και εγώ για τη μεγιστοποίηση των ωφελημάτων από την αλλαγή του καθεστώτος στο λιμάνι του Πειραιά ή και τώρα που εκκρεμεί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης».
Επιπλέον συμπλήρωσε: «Δεν συμφωνούμε προγραμματικά με τις ιδιωτικοποιήσεις. Δεν είναι στο ιδεολογικό και πολιτικό και στρατηγικό αναπτυξιακό οπλοστάσιο ενός κόμματος σαν το ΣΥΡΙΖΑ οι ιδιωτικοποιήσεις. Δεχτήκαμε τον συμβιβασμό γι’ αυτές τις εννέα ήδη ιδιωτικοποιήσεις που η διαδικασία τους είχε ήδη ξεκινήσει όταν υπογράφτηκε η συμφωνία του περσινού καλοκαιριού. Αυτό ήταν το σημείο συμβιβασμού, ως προς τις ιδιωτικοποιήσεις. Πέραν τούτου δεν υπάρχει άλλη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού κράτους. Αυτές όμως τις ιδιωτικοποιήσεις δεν δεσμευτήκαμε να τις κάνουμε με όρους αποικίας. Εμείς δεσμευτήκαμε να τις κάνουμε με τους αξιοπρεπέστερους δυνατούς όρους, με τους επωφελέστερους δυνατούς όρους, για τους χρήστες των λιμένων, για τους χρήστες των υπηρεσιών, για τον ελληνικό λαό, για την ελληνική οικονομία, για όλα αυτά. Κακό είναι να το παλέψει κανείς, όσο γίνεται αυτή η διαδικασία να καταλήξει με ένα στάτους μέγιστης κοινωνικής ωφέλειας; Περί αυτού πρόκειται και εκεί υπάρχουν βέβαια συμφέροντα που θίγονται. Γι’ αυτό και οι αντιδράσεις».