Τρεις τιμητικές διακρίσεις κέρδισε το Εργαστήριο Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας (Bihelab) του Ιονίου Πανεπιστημίου κατά τη διάρκεια τoυ δεύτερου παγκόσμιου συνεδρίου «GeNeDis 2016» με θέμα την Γενετική, Γηριατρική και την Έρευνα νευροεκφυλιστικών νόσων, που ολοκληρώθηκε με επιτυχία στη Σπάρτη.
Στη διάρκεια του συνεδρίου, η επιστημονική και ερευνητική δουλειά του εργαστηρίου, με υπεύθυνο τον καθηγητή κ. Παναγιώτη Βλάμο, βραβεύτηκε για την προσφορά της από τον καθηγητή Λάμπρο Λαμπράκο του Πανεπιστημίου της Ν. Υόρκης και πρόεδρο της Ελληνοαμερικανικής Εκπαιδευτικής Προοδευτικής Οργάνωσης (American Hellenic Educational Progressive Association, ΑΗΕΡΑ), ενώ, για τον ίδιο λόγο ακολούθησε η βράβευση από τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ιορδανίας Dr. Marwan Yacoub Jmean.
Η τελευταία τιμητική διάκριση αποδόθηκε στον καθηγητή και πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου Παναγιώτη Βλάμο από την Προϊσταμένη τομέα νοσηλευτικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου Σπάρτης κυρία Μαρία Χανιά. Όπως ανέφερε δε η ίδια στη διάρκεια της εκδήλωσης, είναι μεγάλη τιμή ότι ένα συνεδρίου διεθνούς εμβέλειας όπως το Genedis πραγματοποιήθηκε στον συγκεκριμένο τόπο και πλαισιώθηκε από τόσο υψηλού επιπέδου ερευνητές. Η κυρία Χανιά, επεσήμανε μάλιστα τη σημασία διεξαγωγής ανάλογων συνεδρίων στην περιφέρεια, καθώς και την αναγκαιότητα υποστήριξης τους από την τοπική κοινωνία.
Στην διάρκεια του συνεδρίου αυτού, κορυφαίοι επιστήμονες και ερευνητές από όλο τον κόσμο συζήτησαν για τις τελευταίες μεγάλες προκλήσεις στο χώρο της επιστημονικής έρευνας, για τους νέους στόχους των φαρμακευτικών ουσιών, για την ανάπτυξη νέων βιολογικών δεικτών, για τις νέες τεχνικές απεικόνισης και τα νέα πρωτόκολλα, για την έγκαιρη διάγνωση των νευροεκφυλιστικών ασθενειών, καθώς και για πλήθος άλλων επιστημονικών επιτευγμάτων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η οργανωτική επιτροπή δέχθηκε αρκετές προτάσεις για τον τόπο διεξαγωγής του 3ου World Congress «GeNeDis» 2018με θέμα την Γεννετική, Γηριατρική και τις νεευροεκφυλιστικές νόσους («Genetics, Geriatrics and Neurodegenerative Diseases Research»).
Το επόμενο συνέδριο έτσι επελέγη να γίνει στην Ιορδανία, του οποίου εκδήλωση «δορυφόρος» θα είναι ένα συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί το 2017 στη Κρήτη σε συνεργασία του Bihelab με το εργαστήριο TavernarakisLab. Στο τελευταίο ηγείται ο καθηγητής Μοριακής Βιολογίας Συστημάτων στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και διευθυντής του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) στο Ηράκλειο Κρήτης, Νεκτάριος Ταβερναράκης.
Ακολούθως, το 4ο για την Γενετική, Γηριατρική και την Έρευνα νευροεκφυλιστικών νόσων, το 2020, αποφασίστηκε να λάβει χώρα στη Μαλαισία.