Στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής εξετάζεται ο 60χρονος συνταξιούχος αστυνομικός, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε την Παρασκευή 62χρονο ιδιοκτήτη γυμναστηρίου, στην συμβολή των οδών Πανόρμου και Βατοπεδίου, στους Αμπελόκηπους.

Ο ίδιος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι τσακωνόταν συνεχώς με το θύμα και ότι ο 62χρονος του επιτέθηκε, με αποτέλεσμα να αντιδράσει σκοτώνοντάς τον.

Ο δράστης εμφανίστηκε το πρωί στην ΓΑΔΑ, όπου παρέδωσε και το όπλο του εγκλήματος και στην συνέχεια συνελήφθη.

Τα κίνητρα του φόνου δεν έχουν γίνει επίσημα γνωστά από την Αστυνομία, ωστόσο, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, φαίνεται ότι ο συνταξιούχος αστυνομικός, δημιουργούσε προβλήματα γενικώς στη γειτονιά, ενώ με το θύμα είχε διαμάχη από παλιά.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν μάρτυρες στους αστυνομικούς, ο δράστης στο παρελθόν πήγαινε για γυμναστική στο γυμναστήριο του θύματος, αλλά ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου τον απομάκρυνε, καθώς δημιουργούσε προβλήματα.

Το τελευταίο πάντως που φέρεται να ενόχλησε τον δράστη, ήταν ότι ο 62χρονος, ο οποίος έμενε στην οδό Βατοπεδίου, είχε τοποθετήσει κάμερες στο μπαλκόνι του, καθώς και σε άλλα σημεία στο γυμναστήριο.

Ο 60χρονος πρώην αστυνομικός τού ζήτησε να βγάλει τις κάμερες, κάτι που δεν έγινε, γι’ αυτό την Παρασκευή φιλονίκησαν άγρια και συνεπλάκησαν έξω από το γυμναστήριο.

Ο 60χρονος έφυγε, απειλώντας τον ιδιοκτήτη του γυμναστηρίου ότι θα επέστρεφε με το πιστόλι του, κάτι που έκανε.

Το θύμα προσπάθησε να φύγει, αλλά ο πρώην αστυνομικός τον πρόλαβε και τον πυροβόλησε τρεις φορές στο στήθος με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Ο δράστης ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη Χρυσή Αυγή στη Μεσσηνία στις εκλογές του 2012.

Όπως είχε δημοσιεύσειη εφημερίδα «Ελευθερία»στις 20 Αυγούστου 2012, ο απόστρατος αστυνομικός με πρόσχημα την πάταξη της εγκληματικότητας συγκροτούσε παρακρατικές ομάδες προστασίας.

Ο 60χρονος, με την δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος του θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.