Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται από το μεσημέρι του Σαββάτου ο 60χρονος συνταξιούχος αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε τον 68χρονο ιδιοκτήτη γυμναστηρίου στην οδό Πανόρμου. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο 60χρονος παραδόθηκε.

Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε στις 17:30 της Παρασκευής, στη συμβολή των οδών Πανόρμου και Βατοπεδίου, δίπλα στο κτήριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 68χρονος έπεσε νεκρός όταν δέχτηκε δύο ή τρεις πυροβολισμούς. Του περιστατικού προηγήθηκε έντονος διαπληκτισμός μεταξύ των δύο ανδρών.

Αιτία ήταν, κατά πληροφορίες, διαπληκτισμός που είχαν οι δύο άνδρες το πρωί. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες οι κάμερες ασφαλείας που είχε βάλει στην είσοδο της πολυκατοικίας ο γυμναστής για να έχει εικόνα από την είσοδο του γυμναστηρίου να ήταν η αφορμή του καυγά.

Ο δράστης, ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη Χρυσή Αυγή στη Μεσσηνία στις εκλογές του 2012. Όπως είχε δημοσιεύσει η εφημερίδα «Ελευθερία» στις 20 Αυγούστου 2012, ο απόσταρτος αστυνομικός με πρόσχημα την πάταξη της εγκληματικότητας συγκροτούσε παρακρατικές ομάδες προστασίας.

Παράλληλα, προκάλεσε με την κίνησή του αυτή τον τότε αστυνομικό διευθυντή Μεσσηνίας Βασίλη Γεωργακόπουλο, καθώς δήλωσε ότι αποτελεί απάντηση σε συνέντευξη που είχε δώσει τότε ο ταξίαρχος ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να υποκαταστήσει την Αστυνομία.

Μάλιστα είχε προβεί τότε και δηλώσεις για τους αστυνομικούς του ΑΤ Μελιγαλά με ανακοίνωση η οποία ανέφερε: «Να μετατεθούν από το ανεπαρκές υπάρχον στα χαρτιά Αστυνομικό Τμήμα Μελιγαλά όσοι αστυνομικοί είναι ανεπαρκείς, φοβισμένα ανθρωπάκια και λειτουργούν ως να ευρίσκονται στο αμπέλι τους, χωρίς υπηρεσιακή γνώση και συνείδηση».