Εντύπωση στο πανελλήνιο προκάλεσε η εξόδιος ακολουθία του επισκόπου των Γνήσιων Ορθοδόξων Χριστιανών Φθιώτιδος και Θαυμακού, Καλλίνικου, ο οποίος εκοιμήθη πλήρης ημερών. Η υγεία του ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένη τα τελευταία χρόνια.

Η εξόδιος ακολουθία του επισκόπου Καλλίνικου έγινε με όσα προβλέπουν οι Παλαιοημερολογίτες,(Εκκλησία Γνήσιων Ορθόδοξων Χριστιανών). Ο επίσκοπος δεν ήταν σε φέρετρο, αλλά στον μητροπολιτικό θρόνο που τον μετέφεραν ιερείς.

Η περιφορά του νεκρού είναι σύμφωνη με όσα προβλέπει παράδοση της Εκκλησίας των Παλαιοημερολογιτών.

Τη σορό του μακαριστού Καλλινίκου επισκέφθηκε την Τετάρτη στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας, Νικόλαος, προκειμένου να ασπασθεί το λείψανό του που εκτέθηκε για προσκύνημα και να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία, αλλά και να συλλυπηθεί τους συγγενείς του Καλλίνικου από την Μύκονο.

Όπως αναφέρει η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος, ο Μητροπολίτης Νικόλαος συνδεόταν με τον Καλλίνικο λόγω κοινής κυκλαδίτικης καταγωγής και λόγω της τακτικής ενίσχυσης εκ μέρους του μακαριστού των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως.

«Ο μακαριστός Επίσκοπος των Παλαιοημερολογιτών Καλλίνικος ήταν άνθρωπος ταπεινός, μετριοπαθής και ουδέποτε δημιούργησε προβλήματα εις την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος και προσωπικώς εις τον Σεβασμιώτατο τον οποίο εκτιμούσε και οσάκις συναντώντο απέδιδε τη πρέπουσα τιμή.

»Ο μακαριστός είχε χειροτονηθεί διάκονος και πρεσβύτερος από τον αείμνηστο Μητροπολίτη Σύρου – Τήνου κυρό Φιλάρετο και ανήκε στην αδελφότητα της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής Μυκόνου μέχρι το 1965 οπότε και προσεχώρησε στην τάξη των Παλαιοημερολογιτών».