Ξεκίνησε το μεσημέρι της Παρασκευής στο τριμελές εφετείο πλημμελειοδικών, στα Ιωάννινα, η δίκη του πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής και της τότε υπευθύνου της εστίας για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, καθώς και του Χρήστου Μαρκογιαννάκη για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος του διευθυντή.

Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Πρώτη μάρτυρας εξετάστηκε η μητέρα του άτυχου Βαγγέλη Γιακουμάκη, Μαρία Φρονημάκη. Μέσα από τις ερωτήσεις της έδρας επιχειρήθηκε να ερευνήσει και να γνωρίσει το δικαστήριο αν η μητέρα γνώριζε ότι το παιδί της ήταν θύμα τρομοκράτησης από συμφοιτητές του.

Δεύτερος μάρτυρας ο πατέρας του 20χρονου σπουδαστή Ανδρέας Γιακουμάκης, ο οποίος προανακριτικά δεν είχε καταθέσει. Ο κ. Γιακουμάκης υποστήριξε ότι πριν από το θλιβερό γεγονός του θανάτου του παιδιού του δε γνώριζε συγκεκριμένα για βασανιστήρια, εκτός από μια φορά που τον είχε ενημερώσει η σύζυγος του ότι έκλειναν το ζεστό νερό στο παιδί.

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι ήταν απόφαση του γιου του να φοιτήσει στη Γαλακτοκομική Σχολή.

Κατ’ εξαίρεση, το δικαστήριο έκρινε πως έπρεπε να εξεταστεί μάρτυρας, ο οποίος ήταν σπουδαστής στην Σχολή κατά το πρώτο έτος φοίτησης του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Ο μάρτυρας, μετά τον θάνατο του σπουδαστή, έκανε παρέμβαση στην υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι γνώριζε για το bullying το οποίο φέρεται πως του έκαναν κάποιοι Κρητικοί.

Στην υπόθεση θα καταθέσουν 16 μάρτυρες.

Ο νομικός εκπρόσωπος του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού ΔΗΜΗΤΡΑ, Ανδρέας Αθανασόπουλος, ο οποίος έχει την ευθύνη της λειτουργίας της Γαλακτοκομικής Σχολής, κατέθεσε αίτηση παράστασης πολιτικής αγωγής, αλλά δεν έγινε δεκτή από το δικαστήριο