Ο Πειραιάς μπαίνει ξανά στον χάρτη των επενδύσεων, τόνισε ο δήμαρχος της πόλης κ. Γιάννης Μώραλης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τον απολογισμό των δυο χρόνων της δημοτικής αρχής.
Ο κ. Μώραλης σημείωσε ότι έχουν δρομολογηθεί επένδυση στις παλιές εγκαταστάσεις του Παπαστράτου αλλά και για την κατασκευή πολυτελούς ξενοδοχείου στην οδό Αριστείδου κοντά στον σταθμό του Ηλεκτρικού. Παράλληλα γίνονται και πρόκειται να γίνουν επενδύσεις με καταστήματα στον κλάδο της εστίασης σε περιοχές όπως η Τρούμπα. Ο δήμαρχος της πόλης επιπλέον έκανε λόγο για έλληνες και ξένους επενδυτές που έχουν δείξει ενδιαφέρον για τον Πύργο στο λιμάνι του Πειραιά αναφέροντας ότι η μία επένδυση θα προσελκύσει μια άλλη.
Μιλώντας για τα εργοτάξια του τραμ και του μετρό είπε πως προκαλούν κυκλοφοριακό πρόβλημα λέγοντας ωστόσο ότι ακόμα και αν αντιδρούσε δυναμικά δεν επρόκειτο να βρεθεί λύση καθώς είχαν δρομολογηθεί και υπήρχε απόφαση από την κυβέρνηση να προχωρήσουν. Επεσήμανε ακόμη ότι τους επόμενους μήνες αναμένεται να «ελευθερωθούν» οι δρόμοι στο κέντρο της πόλης από τα εργοτάξια, ωστόσο θα υπάρχει σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα στον δρόμο εξόδου από το λιμάνι, την οδό Ομηρίδου Σκυλίτση.
Επιπροσθέτως αναφέρθηκε στη προηγούμενη δημοτική αρχή λέγοντας ότι έγινε λανθασμένη διαχείριση κάποιων θεμάτων με αποτέλεσμα να «κληρονομήσει» η νέα αρχή αρκετές εκκρεμότητες κυρίως οικονομικής φύσεως. Όπως είπε χαρακτηριστικά, οι συνεργάτες του έχουν αφιερώσεις πάρα πολλές ώρες για να διορθωθούν οι παθογένειες του παρελθόντος από το να δρομολογηθούν όσα είναι στο σχέδιό τους που είχε παρουσιαστεί προεκλογικά.
Υπογράμμισε ακόμη ότι μια από τις εκκρεμότητες είναι ότι τουλάχιστον 62 πεζόδρομοι παρουσιάζονται σε ΦΕΚ ακόμα ως δρόμοι με αποτέλεσμα αν κάποιος πάρει κλήση για παράνομη στάθμευση σε πεζόδρομο, να κάνει ένσταση λέγοντας ότι πρόκειται τυπικά για δρόμο.
Ακόμη ο κ. Μώραλης μίλησε εκ νέου για το πλάνο ανάπτυξης της πόλης που περιλαμβάνει την ανάπλαση και αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου κάνοντας ειδική αναφορά στην περιοχή του Μικρολίμανου.
«Σηκώσαμε ψηλά τον πήχη και το κάναμε συνειδητά» είπε σημειώνοντας ότι η πόλη οφείλει να έχει όραμα και δηλώνοντας αισιόδοξος ότι είναι εφικτό ο νέος διαχειριστής του λιμανιού να κατασκευάσει ένα συνεδριακό κέντρο που θα φέρει περισσότερους επισκέπτες στη πόλη και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την διεξαγωγή της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης «Ποσειδώνια».
Μίλησε και για τις προσπάθειες που γίνονται για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας με στόχο την προσέλκυση περισσότερων τουριστών αλλά και των πληρωμάτων των πλοίων στη πόλη. Μάλιστα αναφέρθηκε σε πρόσφατο διάλογο που είχε, ενδεικτικό της εικόνας που έχουν τα στελέχη των ξένων εταιρειών κρουαζιέρας.
«Πρόσφατα ήρθε στον Πειραιά ένα από τα πιο σύγχρονα κρουαζιερόπλοια. Κατά την περιήγηση βρεθήκαμε στην πρύμνη όπου εκπρόσωπος της εταιρείας μού λέει: «Πολύ ωραία η θέα της Αθήνας». Και της απαντώ: Αυτό που βλέπετε είναι ο Πειραιάς!» Ο κ. Μώραλης είπε ότι γνωρίζει πως υπάρχει ο «ανταγωνιστής» της Αθήνας εκφράζοντας ωστόσο την πεποίθηση ότι με την κατάλληλη ενημέρωση και προετοιμασία μπορεί και ο Πειραιάς να υποδεχθεί και να εξυπηρετήσει χιλιάδες τουρίστες.