Φήμες για πειθαρχικό έλεγχο μέλους του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του οποίου είδαν το φως της δημοσιότητας στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, τροφοδοτεί η ανακοίνωση-δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Νίκου Παρασκευόπουλου.
Παραμένει ασαφές αν ο έλεγχος αφορά εντολή για προκαταρκτική εξέταση ή απευθείας πειθαρχική δίωξη εναντίον του συγκεκριμένου ανώτερου δικαστικού λειτουργού. Μάλιστα τον πειθαρχικό έλεγχο του ΣτΕ διενεργεί σώμα στο οποίο προεδρεύει ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, εν προκειμένω η κυρία Βασιλική Θάνου.
Εκτός από το προσωπικό περιεχόμενο της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του μέλους του ΣτΕ, που απευθυνόταν σε υποψήφια διαγωνισμού για τη Δικαιοσύνη, αφορά και λεπτομέρειες διευκόλυνσης για τη συμμετοχής της στη συγκεκριμένη διαγωνιστική διαδικασία.
Τα πράγματα περιπλέκονται αφού το συγκεκριμένο μέλος του ΣτΕ μετέχει στη σύνθεση του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της διευρυμένης Ολομέλειας που αποφασίζει για τιος τηλεοπτικές άδειες.
Εντύπωση προκαλεί η δημοσιοποίηση του θέματος σε ιστοσελίδα την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου αρχικά και την Παρασκευή σε πλήρη ανάπτυξη, λίγη ώρα μετά τη δεύτερη διάσκεψη του ΣτΕ για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.
Ο κ. Παρασκευόπουλος στη δήλωσή του αναφέρει τα εξής: «Ως υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχω ήδη προβεί, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου, σε ενέργειες που οδηγούν στη διερεύνηση των ενδεχόμενων παράνομων πράξεων που αφορούν τη δικαιοσύνη.
Σεβόμενος την επιταγή της μυστικότητας των ερευνών και το τεκμήριο της αθωότητας, δεν θα αναφερθώ σε λεπτομέρειες. Ωστόσο, καλώ όλους όσοι με δηλώσεις, αποκαλύψεις και λοιπές παρεμβάσεις επιχειρούν να επηρεάσουν το έργο της απονομής της δικαιοσύνης, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους».