Ο μικρός Μπεν Νίνταμ «πιθανότατα» πέθανε σε δυστύχημα κοντά στο σημείο από όπου εξαφανίστηκε στην Κω το 1991, ανακοίνωσε την Δευτέρα ο βρετανός αστυνομικός που επέβλεψε τις τελευταίες έρευνες στο νησί.

«Είναι επαγγελματική μου πεποίθηση ότι ο Μπεν Νίνταμ σκοτώθηκε ως αποτέλεσμα ατυχήματος» δήλωσε από την Κω ο ντετέκτιβ Τζον Κάζινς της αστυνομίας του Σάουθ Γιόρκσαϊρ.

Πρόσθεσε πως στη διάρκεια των τελευταίων ανασκαφικών ερευνών, οι οποίες τερματίστηκαν την Κυριακή κοντά στο αγρόκτημα της οικογένειας Νίνταμ στην Κω, βρέθηκε ένα αντικείμενο που «βρισκόταν στην κατοχή του Μπεν» την ημέρα της εξαφάνισής του.

Η αστυνομία έχει δείξει το αντικείμενο σε μέλη της οικογένειας Νίνταμ, αρνήθηκε όμως να διευκρινίσει περί τίνος πρόκειται.

Η αστυνομία «γνωρίζει ότι είναι νεκρός αλλά δεν μπορεί να τον βρει» δήλωσε η Κέρι Νίνταμ, μητέρα του Μπεν, μιλώντας στην εφημερίδα Daily Mail.

Η κ. Νίνταμ και ο πατέρας της επισκέφθηκαν συντετριμμένοι την τοποθεσία από όπου εξαφανίστηκε το παιδί σε ηλικία 21 μηνών.

Οι ανασκαφικές έρευνες στην Κω ξεκίνησαν έπειτα από πληροφορίες ότι Κωνσταντίνος Μπάρκας, χειριστής χωματουργικού μηχανήματος που πέθανε πέρυσι, ενδέχεται να σκότωσε κατά λάθος τον Μπεν στη διάρκεια εργασιών κοντά στο αγρόκτημα των παππούδων του παιδιού την ημέρα που εξαφανίστηκε.

Η Κέρι Νίνταμ είχε δηλώσει πρόσφατα ότι ο Μπάρκας «πήρε το μυστικό στον τάφο» και ότι «πρέπει να καεί στην κόλαση».

Σύμφωνα με τον ντετέκτιβ Τζον Κάζινς, τα γεγονότα που «προηγήθηκαν και ακολούθησαν» το θανατηφόρο ατύχημα είναι γνωστά στην αστυνομία. «Το γεγονός ότι δεν είχαμε άμεσο αποτέλεσμα στη διάρκεια αυτής της επίσκεψης στην Κω δεν αποκλείει τα γεγονότα που γνωρίζουμε ότι συνέβησαν» είπε.

«Πιστεύω ακόμα και σήμερα ότι κάποιος γνωρίζει τι συνέβη στον Μπεν εκείνη την ημέρα και πού βρίσκεται τώρα» τόνισε.