Το ενδεχόμενο άσκησης νέας ποινικής δίωξης για τα δάνεια των κομμάτων εξετάζει ο Οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου, ύστερα από την κατάθεση του Γιάννη Στουρνάρα διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Ο κ. Αθανασίου ζήτησε – σύμφωνα με πληροφορίες – τα πρακτικά της κατάθεσης Στουρνάρα προκειμένου να διερευνήσει αν και κατά πόσο υπάρχει δυνατότητα ανάσυρσης της υπόθεσης από το αρχείο αλλά και –άσκησης δίωξης εκ νέου για τα δάνεια άνω των 250 εκατομμυρίων ευρώ σε ΝΔ και ΠαΣοΚ.

Η αρχειοθέτηση της υπόθεσης έγινε τον Απρίλιο του 2013 ύστερα από τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή η οποία απήλλασε ουσιαστικά τα εμπλεκόμενα τραπεζικά στελέχη.
Πηγές εκτιμούν ότι η στάση Στουρνάρα αλλάζει τα δεδομένα και παραθέτουν για του λόγου το αληθές απόσπασμα από την κατάθεσή του στη Βουλή.
Δ.Σταμάτης: Ο ν.4146/13 έλεγε για την απενεχοποίηση των μελών ΔΣ τραπεζών, ότι δεν αφορά κόμματα έτσι δεν είναι;
Γ.Στουρνάρας: Δεν την έχω υπογράψει εγώ. Μπήκε από βουλευτές την τελευταία στιγμή και είναι εκ του περισσού. Αλλά, δεν αφορά σε δάνεια στα κόμματα, διότι τα κόμματα δεν ανήκουν στην γενική κυβέρνηση.
Σ.Φάμελος: Είναι σημαντικό αυτό. Αλλάζει νομικά τα πράγματα. Αφού με αντίθετο σκεπτικό πήγε στο αρχείο το πόρισμα Καλούδη (για τα δάνεια κομμάτων με ποινικές ευθύνες).