Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. μετά την έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού στο βιβλιοπωλείο «Ελεύθερη Σκέψη» στην οδό Ιπποκράτους 112, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο στόχος ήταν το βιβλιοπωλείο ή η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη, η οποία μένει στην ίδια πολυκατοικία.

Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος Θέμης Σοφός ανέφερε ότι η έκρηξη σημειώθηκε στην είσοδο της πολυκοικίας όπου κατοικεί η Εισαγγελέας Εφετών, Γεωργία Τσατάνη.

«Αν και είχε ζητήσει αύξηση των μέτρων φυλάξεως παρά ταύτα η ελληνική πολιτεία μείωσε την φύλαξή της αφαιρώντας κάποιους από τους φύλακες» ανέφερε και συνέχισε:

«Είχε υποβληθεί από την κυρία Εισαγγελέα ένσταση η οποία ουδέποτε απαντήθηκε. Με τη μείωση της φύλαξής της ο κίνδυνος αυξήθηκε και απόψε είχαμε το αποτέλεσμα της έκρηξης ενός εκρηκτικού μηχανισμού από τον οποίο κινδύνευε η ζωή της ίδιας και των κατοίκων που κατοικούν πέριξ της οικίας της».

Στο μεταξύ με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ επιστρέφονται για φύλαξη της εισαγγελέως Γ. Τσατσάνη δύο αστυνοικοί με ένα συνοδευτικό όχημα, τα οποία της είχαν αφαιρεθεί μετά τα τέλη Σεπτεμβρίου. Τότε η εισαγγελέας είχε κάνει ένσταση, η οποία δεν είχε εξεταστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αυτοσχέδιος μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε μια πλαστική σακούλα κάτω από σταθμευμένο όχημα αστυνομικού. Το γεγονός περιέπλεξε την υπόθεση και ο αστυνομικός αναμένεται να μεταβεί στην ΓΑΔΑ για να καταθέσει.

Από την έκρηξη του μηχανισμού προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο βιβλιοπωλείο, ενώ έσπασαν τζάμια στις γύρω πολυκατοικίες.

Της έκρηξης προηγήθηκε προειδοποιητικό τηλεφώνημα και η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αυτοσχέδιος μηχανισμός εξερράγη με περίπου 10 λεπτά καθυστέρηση από την ώρα που είχε προσδιοριστεί από τους αγνώστους στο προειδοποιητικό τηλεφώνημα, κάτι που κάνει την αντιτρομοκρατική να εξετάζει το ενδεχόμενο να υπήρξε κάποιο πρόβλημα στον μηχανισμό.