από metereologos.gr
Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018
 

Στην ηγεσία του Perrotis College ο Αθανάσιος Τσαυτάρης

Συνεργασία του πρώην υπουργού με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή
Στην ηγεσία του Perrotis College ο Αθανάσιος Τσαυτάρης
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Την ηγεσία και καθοδήγηση του Perrotis College της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής αναλαμβάνει ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και οµότιµος καθηγητής της Σχολής Γεωπονίας, ∆ασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, Δρ. Αθανάσιος Τσαυτάρης. Η συνεργασία της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής με τον δρ. Τσαυτάρη είχε ξεκινήσει πριν από έναν χρόνο, όταν κλήθηκε –σε συμβουλευτικό επίπεδο- να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του σε ότι αφορά τη σύσταση Μεταπτυχιακής Σχολής στο Perrotis College.

Η επέκταση της συμβολής του στην ακαδημαϊκή ηγεσία έρχεται να επισφραγίσει την άψογη συνεργασία του με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Ο δρ. Τσαυτάρης θα οδηγήσει στο μέλλον το Perrotis College  και την νέα Σχολή Μεταπτυχιακών Σπουδών του Κολεγίου, η οποία θα υποδεχθεί τους πρώτους μεταπτυχιακούς φοιτητές την ακαδημαϊκή χρονιά 2017-2018.

«Υποδεχόμαστε στην οικογένεια της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής τον δρ. Αθανάσιο Τσαυτάρη. Πρόκειται για έναν γνωστό ακαδημαϊκό, το κύρος του οποίου θα αποτελέσει προστιθέμενη αξία για το Perrotis College και την νεότευκτη Μεταπτυχιακή Σχολή ενώ η συμβολή του στην επιλογή του αντικειμένου και των επιμέρους τμημάτων της Σχολής, τη δόμηση του προγράμματος, το σχεδιασμό και την δημιουργία των σχετικών υποδομών, υπήρξε καθοριστική. Η έρευνα και η εκπαίδευση είναι δύο βασικοί άξονες πάνω στους οποίους θα πρέπει να στηριχτεί το μέλλον του αγροδιατροφικού τομέα και το Perrotis College είναι έτοιμο να συμβάλλει εκ νέου και δυναμικά σε αυτή την κατεύθυνση, έχοντας κοντά του έναν ακαδημαϊκό με πλούσια πείρα και λαμπρές περγαμηνές στον κλάδο», δήλωσε ο πρόεδρος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, δρ. Πάνος Κανέλλης.

«Σεβόμενος την μακροχρόνια, υπερ-εκατονταετή εμπειρία και προσφορά της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στην δημιουργία, αποτίμηση και μεταφορά πληθώρας καινοτομιών στην γεωργική πράξη, δέχθηκα με μεγάλη τιμή την πρόσκλησή της να συμβάλω στην ανάπτυξη του Perrotis College. Στόχος είναι η επέκταση των δραστηριοτήτων τόσο για τους προπτυχιακούς όσο και για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές, με άξονα πάντα την έρευνα και την γεωργική καινοτομία και τεχνολογία. Πιστεύω ότι η ακαδημαϊκή και ερευνητική μου εμπειρία καθώς και οι υπόλοιπες δραστηριότητες μου στον κλάδο, θα βοηθήσουν στην περαιτέρω ανάπτυξη του Perrotis College προς το συμφέρον των νέων, της επιστήμης, της τοπικής γεωργίας και της χώρας γενικότερα», δήλωσε ο δρ. Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Και πρόσθεσε: «Η κοινωνία μας έχει μεγάλες απαιτήσεις από την αγροτική δραστηριότητα. Ζητά να αυξήσουμε την παραγωγή τροφής για την ικανοποίηση των αναγκών ενός ραγδαία διογκούμενου δημογραφικά πληθυσμού, να παράξουμε περισσότερες ίνες για τα ρούχα μας, άνθη για την αναψυχή μας, αρωματικά και φαρμακευτικά προϊόντα, ξύλα για τη φωτιά και τις οικοδομές μας και τώρα και βιοκαύσιμα για τα αυτοκίνητά μας. Την ώρα που η ίδια κοινωνία συρρικνώνει διαρκώς όλους του απαραίτητους πόρους της γεωργικής παραγωγής: λιγότερα και πιο υποβαθμισμένα καλλιεργούμενα εδάφη, λιγότερο αρδευτικό νερό, λιπάσματα, φάρμακα, ακριβότερη ενέργεια κ.α. Ο μόνος δρόμος για την επίτευξη των παραπάνω είναι πλέον η έρευνα, η παραγωγή νέας γνώσης και εκπαιδευμένου ανθρώπινου δυναμικού, η μετατροπή της γνώσης σε νέες τεχνολογίες και μεταποίηση, και η εφαρμογή των καινοτομιών στην αγροτική πράξη. Αυτή είναι η πρόκλησή μας».  
Κοινωνία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (2)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
   
  Καλή επιτυχία | 07/10/2016 15:22
  Ίσως ο καλύτερος υπουργός γεωργίας που είχαμε!
  Γεώργιος Β.
  απάντηση33
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
-