Επτά άτομα, υπήκοοι Συρίας, Αλγερίας και δυτικής Σαχάρας ηλικίας 16-44 ετών, συνελήφθησαν την Κυριακή στη Θεσαλονίκη μετά τη ληστεία και την ασέλγεια σε βάρος νεαρής γυναίκας μέσα στους χώρους του ΑΠΘ.

Προηγήθηκε καταγγελία από 20χρονο και 23χρονη, σύμφωνα με την οποία χθες τα ξημερώματα (06.00) τρεις άγνωστοι, με τη χρήση σωματικής βίας, τους λήστεψαν, αφαιρώντας τα κινητά τηλέφωνά τους και 30 ευρώ, και κατόπιν εξανάγκασαν σε ασελγείς πράξεις την κοπέλα.

Μετά από έρευνες του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ταυτοποιήθηκαν αρχικά τα στοιχεία ενός εκ των εμπλεκομένων στην υπόθεση. Ακολούθησε έρευνα σε σπίτι στο κέντρο της πόλης, όπου βρίσκονταν οι επτά αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων και οι τρεις δράστες του περιστατικού, Αλγερινός και Σύροι, ηλικίας 17, 20 και 27 ετών.

Σε έρευνα στο σπίτι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κιλό και 962,9 γραμμάρια ακατέργαστου χασίς, μέρος του οποίου ήταν διαμοιρασμένο σε 14 μικροδέματα πρόσφορα για εμπορία, δύο ζυγαριές ακριβείας, 5.670 ευρώ, 11 συσκευές κινητής τηλεφωνίας και οκτώ κάρτες sim, χρυσαφικά-κοσμήματα άγνωστης προέλευσης, αποδεικτικό μεταφοράς 3.550 ευρώ και πορτοφόλι που περιείχε προσωπικό έγγραφο έλληνα πολίτη.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, ένας εκ των συλληφθέντων αντιστάθηκε σθεναρά, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψή του, χωρίς τελικά να καταφέρει να διαφύγει.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, με δικογραφία σε βάρος τους -κατά περίπτωση- για ληστεία κατά συναυτουργία, βιασμό κατά συναυτουργία, απλή σωματική βλάβη, παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, του νόμου περί όπλων και του νόμου περί αλλοδαπών.