Η Ελλάδα θα ολοκληρώσει την κύρωσή της Συμφωνίας των Παρισίων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής με την εισαγωγή της στην ολομέλεια της Βουλής στις 5 Οκτωβρίου.

Αυτό έκανε γνωστό ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Τσιρώνης στο έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος που διεξήχθη στις Βρυξέλλες.

Σκοπός του Συμβουλίου ήταν η προετοιμασία των ευρωπαϊκών θέσεων ενόψει της 22ης Συνόδου των Μερών που θα λάβει χώρα στο Μαρακές του Μαρόκου τον ερχόμενο Νοέμβριο και όπου θα συζητηθούν τα επόμενα βήματα για την εφαρμογή της Συμφωνίας των Παρισίων.

Όπως έγινε γνωστό, «παρά τις επιμέρους αντιθέσεις και διαφορετικές οπτικές, στο Συμβούλιο Υπουργών συμφωνήθηκε η ΕΕ να εκπροσωπηθεί με ενιαία φωνή προκειμένου να έχει μια ισχυρή παρουσία και να μπορέσει, για ακόμα μια φορά, να πρωταγωνιστήσει στις προσπάθειες δημιουργίας ενός ισχυρού νομικά δεσμευτικού νομικού εργαλείου για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Παράλληλα, συμφωνήθηκε τα κράτη – μέλη της ΕΕ που θα έχουν κυρώσει έως την 7η Οκτωβρίου την Συμφωνία των Παρισίων, να ενημερώσουν από κοινού στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, έτσι ώστε να τεθεί σε ισχύ η Συμφωνία πριν από την έναρξη της Συνόδου του Μαρακές τον Νοέμβριο».