Την παράταση εξόφλησης των ασφαλιστικών εισφορών τους ζητούν με επιστολή τους προς τον πρόεδρος του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ), οι πρόεδροι των υγειονομικών φορέων, όπως έχει δοθεί και στους Μηχανικούς και τους Νομικούς.

Οι πρόεδροι του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλης Βλασταράκος, της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, Αθανάσιος Κατσίκης, του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κωνσταντίνος Λουράντος και του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλλογου, Αθηνά Τραχήλη, στην επιστολή τους προς τον Στυλιανό Πλιάκη ζητούν«για λόγους ίσης μεταχείρισης αλλά και δεδομένου ότι διευκολύνεται το Ταμείο στην είσπραξη εισφορών από τους αδυνατούντες συναδέλφους μας, όπως στην απόφαση παράτασης εξόφλησης των εισφορών συμπεριλάβετε και το κλάδο Υγειονομικών (ΤΣΑΥ)».

Το ΕΤΑΑ σε συνεδρίαση του την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου αποφάσισε να δώσει παράταση της εξόφλησης των εισφορών του 1ου εξαμήνου για το κλάδο Μηχανικών και το κλάδο Νομικών, προκαλώντας την αντίδραση των υγειονομικών.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο κ. Λουράντος με τον υφυπουργό Εργασίας Αναστάσιο Πετρόπουλο, η αποφάση για τους Νομικούς αποδόθηκε στην πολύμηνη απεργιακή κινητοποίησή τους και στις οικονομικές συνέπειες της.

Ωστόσο, σε νεότερη επικοινωνία ο κ. Λουράντος ενημέρωσε τον υφυπουργό Εργασίας ότι στην απόφαση του ΕΤΑΑ είχαν συμπεριληφθεί και οι Μηχανικοί.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΠΦΣ επικοινώνησε με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργο Κατρούγκαλο ο οποίος υποσχέθηκε ότι, αμέσως μόλις το ΕΤΑΑ ζητήσει την συμμετοχή των υγειονομικών στην παράταση της καταβολής των εισφορών, θα αποδεχθεί το αίτημα αποκαθιστώντας την αδικία εις βάρος τους.

Μαίρη Μπιμπή