Εικονικές συναλλαγές ύψους περίπου 12,5 εκ ευρώ μίας ναυτιλιακής εταιρείας στην Ολλανδία σχετικά με την εξαγορά εταιρείας παιδικών τροφών οδήγησε στην σύλληψη του 62χρονου εφοπλιστή Γιάννη Καραγεώργη που συμμετέχει στο ιδιοκτησιακό καθεστώς πολλών ελληνικών ΜΜΕ.

Ο κ Καραγεώργης που μέχρι πρότινος ζούσε στην Αγγλία συνελήφθη προ διήμερου έξω από το σπίτι του, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής στους οποίους διαβιβάστηκε το διεθνές ένταλμα από την Ολλανδία που αποδίδει στον κ Καραγεώργη απάτη, πλαστογραφία και δόλια πτώχευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή η «προβληματική πτώχευση» αφορά στην εταιρεία με τις παιδικές τροφές που φαίνεται να έχει έδρα στην πόλη Κάμπεν, ενώ υπάρχει και «εμπλοκή» εταιρείας από την Λιβερία.

Από τον έλεγχο στα παραστατικά της εταιρείας με τις παιδικές τροφές φέρεται ότι είχαν μεταφερθεί χρηματικά ποσά στην Ελλάδα και σε τρεις εταιρείες τροφίμων σε Κρήτη και Σπάρτη. Επίσης προβληματικές θεωρήθηκαν οι απογραφές κινητής κι ακίνητης περιουσίας της εν λόγω εταιρείας, ενώ σε έγγραφα των ολλανδικών αρχών καταγράφεται η παρουσία δικηγόρων να αποτρέψουν περαιτέρω ποινικές εμπλοκές του εφοπλιστή.

Ο κ Καραγεώργης οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Αθηνών . Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες ο συλληφθείς επικαλέστηκε προβλήματα υγείας και για το λόγο αυτό οδηγήθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος. Τα τελευταία χρόνια ο 65χρονος αγόραζε διαρκώς περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Μεταξύ άλλων, το 2015 εξαγόρασε το 51% της τηλεοπτικής συχνότητας Attica TV, που ανήκε στον δήμο Ασπροπύργου και την ενέταξε στον τηλεοπτικό Όμιλο ιδιοκτησίας του, τον Hellas Net.